Erikoinen virranhallinta ongelma

Minulla on suht erikoinen ongelma gnomen virranhallinnan kanssa. Mikään virranhallinnan asetus ei toimi verkkovirrassa. Jos otan johdon pois ja kone käyttää akkua kaikki toimii. Pitäisi saada läppärin näyttö sulkeutumaan tai kone lepotilaan kun suljen kannen. Läppäri jossa ongelma on mallia HP 550 ja distro Ubuntu 9.04.

Omat kokemukseni viittaavat vähän siihen, että 9.04 on vielä vähän lastentautien vaivaama. Lienee tärkeää keskustella näistä vaivoista, jotta ne, jotka osaavat voivat niitä parannella. Kaikki me olemme jonkinlaisia testaajia.

Jos et halua asentaa kokonaan uutta “vanhaa” Ubuntu 8,10 versiota, joka on kai pitemmän evoluution tuote, niin voi sillä nykyiselläkin varmaan pärjätä kun käytät virranhallintaan käyttäjänimen vieressä olevan sammutuspainikkeen kuvakkeen pudotusvalikon -->keskeytystila - vaihtoehtoa. Se näkyy säästävän akkua oikein hyvin.

Jos sitä nappia ei ole siinä ylimmässä paneelissa, saat sen siihen liitetyksi kun klikkaat tyhjää kohtaa paneelista oikealla hiiren napilla ja valitset --> lisää paneeliin - ja valikosta lisäilet paneeliin halutut painikkeet.

Läppäreitä on niin tuhannen monta lajia, että kaikkien pikanappien konfigurointia ei voi olla valmiina, mukaan lukien se kannen sulkemisen tunnistava mikrokytkin. Itselläni on Asus Eee PC minikone, eikä siinä toimi läheskään kaikki pikanapit. Etenkin kamera päälle/pois nappia olen kaivannut.
(Ps. Kamera, WLAN ja Bluetooth pitää Asusissa enabloida biosiin katkaisemalla bootti F2 napilla heti virran kytkemisen jälkeen kun harmaa Asus logo tulee ruutuun. Toisella välilehdellä on valikko.)

Ubuntu 9.04 netbook remix on keljuillut oikein pahanpäiväisesti. Bootissa se ei käynnistä kaikkia ohjelmia, vaan näkyviin tulee vain tyhjä ruskea ruutu. Gnome-panel ja metacity pitää käydä ajamassa erikseen, jotta saa työpöydän käyttöön. Sama on toistettava jos vaihtaa normaaliin tai netbook remix tyäpöytään kummin päin vain.
(Ps. Vika tulee, jos yrittää vaihtaa työpöytänäkymää. Kaikki toimii ihan hienosti kun tyytyy remix näkymään.)

Kunhan ehdin, asennan Ubuntun uudestaan. Ehkä siinä on asennuksessa tai jossain päivitykseessä tullut vika. Itselleni tämä kaikki on Linuxin opettelua aivan uutena käyttäjänä; yleissivistyksen ehostusta.
(Ps. Asennuksessa on tärkeää olla tekmättä mitään asetuksia ennen kuin on ajanut kaikki saatavilla olevat päivitykset, joita onkin aika joukko.)

===================