Fedora 11 ja amarok, inha ääniongelma

  1. ei pelitä. ei virhesanomia eikä mitään, amarok muka toistaa tiedostoja, ääntä ei vaan kuulu. kajarit ja muut ok, kaikki olen tarkastanut.
    mitä tehdä? onko ideaa?

2, onko vanhempi amarok yhteensopiva fedora 11 kanssa, kannattaako moista edes kokeilla? (+jos, niin miten asennan?)

  1. kuinka tässä uudemmassa amarokissa saa muutettua ulkonäköä, esim. fontteja/muuta? en löydä sitten mitään painikkeita. saako edes?

  2. latasin joitakin amarok-teemoja (zip), miten saan ne käyttöön? arkin kautta joo, mutta en oikein tiedä, minne ne ohjata. (viitaten ylempään kysymykseen; onko tää teemojen vaihtelu amarok kakkosessa edes mahdollista?)

kiitos tosi tosi paljon!

[quote=“sau, post:1, topic:774”]1. ei pelitä. ei virhesanomia eikä mitään, amarok muka toistaa tiedostoja, ääntä ei vaan kuulu. kajarit ja muut ok, kaikki olen tarkastanut.
mitä tehdä? onko ideaa?[/quote]

Onko paketti xine-lib-extras-freeworld asennettuna RPM Fusionista? Siinä tulee mp3-koodekit sun muut, mitä Fedorassa ei ole oletuksena.

2, onko vanhempi amarok yhteensopiva fedora 11 kanssa, kannattaako moista edes kokeilla? (+jos, niin miten asennan?)

Ainakaan pakettivarastoissa sitä ei ole, mutta tällainen blogikirjoitus löytyi: http://ingvar.blog.linpro.no/2009/06/11/amarok-14-for-fedora-11/ Lataa tuolta käyttämällesi suoritinarkkitehtuurille sopiva versio, minun koneelleni se olisi http://users.linpro.no/ingvar/amarok/x86_64/amarok-1.4.10-4.4.fc11.x86_64.rpm ja asenna sitten pääkäyttäjänä tyyliin

yum --nogpg localinstall polku/pakettiin/amarok-1.4.10-4.4.fc11.x86_64.rpm Jos uudempi amarok on asennettuna, niin se täytyy toki poistaa ensin, esim.

3. kuinka tässä uudemmassa amarokissa saa muutettua ulkonäköä, esim. fontteja/muuta? en löydä sitten mitään painikkeita. saako edes?

En ole varma, mutta ehkäpä KDE:n ulkoasuasetuksia muuttamalla?

hmm. yritin tutkiskella vähän, mutten kyllä tajua tuota RPM Fusionia. sain asennettua sen ilmeisesti. ehkä. mistä löydän sen ja kuinka siirryn käyttämään?

(anteeksi, olen melko uusi näissä fedora-asioissa)

Linux.fi:ssä on tukku ohjeistusta mm. Fedoran käyttöön:
http://linux.fi/wiki/Pakettilähteitä_Fedoralle
http://linux.fi/wiki/RPM_Fusion

ah! onnistuin paketin asennuksessa. (monimutkaistin asioita, se olikin yksinkertaisempaa kuin luulin. no, tässä sitä oppii)

amarok toimii nyt. :smiley:

kiitos!

ps. mietiskelen yhä, mihin kansioon downloadseista ohjaan ladatut amarok-teemat.
esim. vastaavat messengerissä meni /home/xxxxx/.amsn/skins/
jos joku tietää, olisi mukava saada vinkkiä.

(mut ei tää ole niin akuuttia. pääasia on kuitenkin se, että KUULEN jälleen.)

Enpä tiedä, mutta melko todennäköisesti kuitenkin Amarok 1:n teemat eivät toimi Amarok 2:ssa. Kyseessä kuitenkin on käytännössä kaksi ihan eri ohjelmaa.

Muiden KDE 4-pohjaisten ohjelmien tavoin Amarok kuitenkin noudattaa KDE:n ulkoasuasetuksia.