Google Chrome Fedorassa?

Onkos käyttökokemuksia Chromiuksesta Fedorassa?
Ohjeet asennukseen löytyvät:
http://rajaseelan.com/2009/07/04/how-to-install-google-chrome-in-fedora-10-or-fedora-11/
Nyt on tarjolla myös F12: http://spot.fedorapeople.org/chromium/F12/

Kannattaa kyllä olla tarkkana noiden Chromium/Chrome -nimien kanssa.

Tuo Spotin paketoima Chromium on ainakin paremmin sovitettu Fedoran paketointiohjeita vastaavaksi kuin Googlen RPM-paketoima Chrome. Googlen paketti muun muassa lisää automaattisesti uuden pakettivaraston käyttöjärjestelmään, ja jotain muutakin se taisi asennusskripteissään tehdä. Itse en sitä suostuisi asentamaankaan, kun se mielestäni tekee liian järeitä muutoksia järjestelmään pelkän tarvittavien tiedostojen lisäämisen lisäksi.

Myös ominaisuuksien puolella voi olla eroa. Käsittääkseni Googlen Chrome esimerkiksi toistaa h.264 -videota, mutta tuo Spotin Chromium-paketti ei.

Välillä käytin sitä Chromiumia, ja kyllä se silloin tuntui ihan ok toimivan. Mieluummin kuitenkin vielä odottelen sen verran, että se katsottaisiin esimerkiksi riittävän korkealaatuiseksi ja patenttien ja lisenssien suhteen ongelmattomaksi, että se saataisiin vaikka Fedoran varastoihinkin mukaan.

Tässäpä syitä, miksi Chromium ei ole vielä Fedorassa: http://spot.livejournal.com/312320.html

Jeps. Toki hyviä argumentteja. Asensin vain kokeilukäyttöön. Yhä Opera/Firefox kelpaavat. Monet toiminnallisuudet olivat jo vakiona (ylen areena tai youtube), mutta Sunin java ei oletuksena toiminut. Ei tietenkään iso puute, kunhan viitsii selvitellä, kuinka javan saa toimimaan - jos ylipäätään tarve.
Selaimia riittää, joten jokin chromium ehkä vain täydentää tarjollaolevia vaihtoehtoja.
http://linux.fi/wiki/WWW-selaimet
Tosin itse kaiholla muistelen aikoja, jolloin ei ollut Mosaic:in voittanutta :wink: tai Netscapen. Lynx:iä tai Links:iä ei lasketa.