Ipod touch

Saatuani Ipod shufflen toimimaan linpus linuxsissa gtkpod nimisen ohjelman kanssa olen ajatellut hankkia Ipod touchin. Kysymys on toimiiko Ipod touch samalla ohjelmalla. Että voi siirtää kuvia ja musiikkia?
Versio on 0.99.12.

Gtkpodin nettisivu sanoo, että “There’s also preliminary support for the iPhone and the iPod Touch but they must be jailbroken to work. You’ll find more details in the NEWS file.” Ja tämäkin ilmeisesti vasta tämän vuoden puolella julkaistuissa uusimmissa versioissa. Luultavasti ei ole siis kovin helposti käytettävissä.

Kuten aikaisemmassa postauksessa kävi ilmi, itouch ja iphone on suhteellisen huonosti tuettu linuxissa tällä hetkellä.

Varmin tapa jolla saat itouchin tai iphonin synkronoitua koneesi kanssa on asentaa Windows kylkeen ja käyttää dual boottia.

Toinen vaihtoehto on asentaa wine ja siihen itunes 7.3 kylkeen jolloin saat mahdollisesti tuon viritelmän toimimaan mutta tuntuu kyllä hieman purkkaviritykseltä

http://www.hackitlinux.com/50226711/how_to_use_your_iphone_on_linux.php

ja tästä linkistä löydät suoraan oikean version

http://www.oldapps.com/itunes.php

Mulla on iPod Touch ollut kohta vuoden ja olen käyttänyt musiikin lataamiseen iTunesia Windowsissa. Joidenkin verkkolähteiden mukaan Touchiin pääsee käsiksi myös ilman jailbreakia iFusen avulla[1]. Onnistuin kuitenkin jotenkin sössimään iPodini tilaan, jossa en enää nähnyt musiikkia iPodista käsin, tietokoneella selailemalle ne kyllä näkyivät. Seuraavaksi pöytäkoneeksi ajattelin hankkia omppukoneen muistakin syistä (läppäri pysyy Linuxina toki). Lopussa vielä lisää linkkejä, joihin törmäsin googletellessani [2, 3, 4]. iTunesin kanssa kohtasin muistaakseni joitain ongelmia, joiden takia luovuin sen käytöstä Linuxissa.

[1] http://matt.colyer.name/projects/iphone-linux/?title=Main_Page
[2] http://gtkpod.wikispaces.com/Sysinfo+File#iPhoneiTouch
[3] http://cgsbay.com/mount-iphone-ipod-touch-over-usb-in-linux/
[4] http://www.ubuntugeek.com/how-to-connect-iphoneipod-touch-using-usbin-karmicjauntyintrepidhardy.html