Käynnistys päättyy siniseen ruutuun ja F logoon

Asentelin ja poistin kaikessa rauhassa lisää/poista menetelmällä mediaohjelmia ja koodekkeja tarkoituksena saada YLEn Elävä Arkisto näkymään. Kun ei onnistunut päätin kokeilla koneen uudelleenkäynnistystä mutta eipä enää käynnistykään kirjautumisruutuun vaan jäi siniselle ruudulle, jossa on F logo. Kokeilin myös kerran sammuttamalla virtanappulasta koneen, mutta sama tulos. En tiedä, onko tällä merkitystä. Asennus on Live Cd:ltä. Grub valikkoa ei näy lainkaan vaan esim. aamulla kun aukaisin koneen se lähti käynnistymään suoraan ilman Grub valikkoa.

Jotain erikoista tapahtui mutta mitä? Jos edessä on uusi asennus, kannattanee ehkä kokeilla 10 versiota. Olisiko se vakaampi?

Lähden nyt myöhästyneelle juhannusretkelle. Palaan viimeistään maanantaina. En luovuta vielä. Fedoraa pitää päästä kunnolla kokeilemaan.

Pelkän logon näkyminen tarkoittaa sitä, että käynnistys jää kesken. Esc-näppäintä painamalla pitäisi tulla näkyviin käynnistysviestit. Jos se ei onnistu enää käynnistyksen loppuvaiheessa, niin sitten kannattaa kokeilla heti, kun sininen ruutu ilmestyy ensimmäisen kerran.

Grub valikkoa ei näy lainkaan vaan esim. aamulla kun aukaisin koneen se lähti käynnistymään suoraan ilman Grub valikkoa.

Tämä on oletustilanne koneessa, jossa ei ole muuta kuin Fedora, tarkoitus on nopeuttaa käynnistymistä. Grubin saa näkyviin joko pitämällä jotain näppäintä pohjassa käynnistyksen alussa (ctrl, välilyönti tms.) tai painelemalla sitä toistuvasti.

Jotain erikoista tapahtui mutta mitä? Jos edessä on uusi asennus, kannattanee ehkä kokeilla 10 versiota. Olisiko se vakaampi?

Hieman laitteistosta riippuen, saattaa ollakin. Ainakin 10 on ehtinyt saada puolisen vuotta enemmän testausta…

[quote=“jussi39, post:1, topic:722”]Asentelin ja poistin kaikessa rauhassa lisää/poista menetelmällä mediaohjelmia ja koodekkeja tarkoituksena saada YLEn Elävä Arkisto näkymään. Kun ei onnistunut päätin kokeilla koneen uudelleenkäynnistystä mutta eipä enää käynnistykään kirjautumisruutuun vaan jäi siniselle ruudulle, jossa on F logo. Kokeilin myös kerran sammuttamalla virtanappulasta koneen, mutta sama tulos. En tiedä, onko tällä merkitystä. Asennus on Live Cd:ltä. Grub valikkoa ei näy lainkaan vaan esim. aamulla kun aukaisin koneen se lähti käynnistymään suoraan ilman Grub valikkoa.

Jotain erikoista tapahtui mutta mitä? Jos edessä on uusi asennus, kannattanee ehkä kokeilla 10 versiota. Olisiko se vakaampi?

Lähden nyt myöhästyneelle juhannusretkelle. Palaan viimeistään maanantaina. En luovuta vielä. Fedoraa pitää päästä kunnolla kokeilemaan.[/quote]

Ettet vaan olisi poistanut jotain tarpeellista pakettia vahingossa?


Eero

Kiitoksia ohjeista mutta luovuin yrittämästä käyttää 11 versiota ja asensin Fedora 10:n Live CD:ltä. Kokeillaanpa tätä.

Tähänastinen kokemus 10 versiosta on pelkästään myönteinen.