Linux OLPC kaikkialle

Nyt kun moni on innostunut miniläppäreistä, niin oislisko syytä palauttaa mieleen buumin aloittaja (?), jota moni kaupallinen yritys on matkimalla hyödyntänyt, mutt vain omaksi hyväkseen.

Aloittaja oli OLPC - yksi läppäri per lapsi - ulkomaaks joteski toisin :wink:

Ja sillä projektilla oli / on tarkoitus auttaa myös ja lähinnä muita - köyhempiä lapsia kehitysmaissa.
Aihe sopii hyvin tähän nenä-päivän jälkeiseksi ‘rääppiäiseksi’, niin kuin juhlien jälkeen ‘muille’ järjestettyja tilaisuuksia aikoinaan kutsuttiin. - Parempi (kutsuttu) väki nautti ensin ja muut (naapurit, palvelusväki, tms) saivat mitä heille jäi… rääppiäisiksi

No, ehkä toi oli hiukka huonosti valittu ‘johdanto’, mutt auttamiseksi halusin eilisen keräyspäivän jälkeen halusin tän esiin.
http://gregdek.livejournal.com/38775.html?view=302711

Miten tää hanke saataisiin myös Suomessa liikkeelle?
Kuka tai mikä olis moisen hankkeen koordinaattoriksi pystyvä taho / instanssi tai henkilö?

Täällä kun ei kaikki voi, halua tai pysty hankkimaan satoja tai peräti tuhansia koneita kehitysmaiden lasten auttamiseksi, mutt se ota yksi - anna yksi -systeemi vois olla avuksi. Mutt seKIN on täysin organisoimatta.

Kyll meidänkin pikkufirma hankkis tolla periaatteella yhden tai kaksi eli kaksi tai neljä konetta, joista puolet menis kehitysmaihin ja itelle tulis ne yks tai kaks… muille näytettäväks ja houkutukseksi.

järjestö, yhdistys, kirkko, iso firma …kuka, mikä?

En tiedä olisko tosta uutisesta / kirjoituksesta jo pitäny ymmärtää, ett se tulee Suomessakin jakeluun just nyt …samantien. Sorry, en sitä kuiteskaan kielivammaisena jymmärtänyt.

Mutt samapa tuo - nyt niitä alkaa sitt saamaan myös Suomesta, niinkuin tän päivän online-uutiset kertoo.

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article155478.ece?s=l&wtm=-17112008

MUTTA, mutta - ostajalle kyllä toimitetaan kone linux:lla varustettuna - OK, mutt kehitysmaahan toimittavatkin koneen xp:llä!

Joten EN ole tukemassa tollasta kaks-naamaista hanketta. Pitäköön Amazon koneensa.

Muutan kantaani heti, kun molemmat koneet lähtevä ja tuleva on varustettu linuxilla.

Tehkää muut kutes oikeaksi näette.