Linux

Linux taitaa pikkihiljaa aloittaa suomenkin valloitusta. Huhut kertovat että ennen joulua olisi Dellin Ubuntu läppärit kaupoissa

Onhan se kiva että on vaihtoehtoja, jos vielä vähän kannettavan hinnatkin tippuisivat…


Eero

Suomen valloitushan on jo pitkällä;)
Pitää toivoa näin että ne Dellin koneet suomeenkin tulisi.
Muistaakseni myynti alkoi jo Britanniassa ja Saksassakin, joten lähellä on jo, wikissä on sivu:
http://linux.fi/index.php/Linux-kannettavat
Joka valoittaa vähän laajemmin kenttää tältäosin

Mitenköhän moneen Linux-läppäriin päätyy Windowsin ei-ostettu versio…

Sinänsä sen pitäisi olla aika sama, kun suuret laitteistovendorit kuitenkin maksavat Microsoftille myytyjen koneiden mukaan, oli siellä käyttöjärjestelmä tai ei.

Joskus siis Microsoft saa rahansa jopa kahdesti kun ensin ostetaan läppäri (josta on jo maksettu Microsoftille) ja sen jälkeen sinne laitetaan toinen Windows josta on myös maksettu (esim Campus-lisenssit, jne).

Djp

[quote=“djp, post:4, topic:33”]Joskus siis Microsoft saa rahansa jopa kahdesti kun ensin ostetaan läppäri (josta on jo maksettu Microsoftille) ja sen jälkeen sinne laitetaan toinen Windows josta on myös maksettu (esim Campus-lisenssit, jne).[/quote]Puhumattakaan firmoista. Aika monilla firmoilla, joissa on työasemia joitain kymmeniä tai enemmän, on vakiointisopimus. Lähes kaikkien koneiden mukana kuitenkin käyttöjärjestelmä tulee OEM-lisenssillä.

Toivottavasti ei kovinkaan moneen kuitenkaan…
Olihan tuolla verkkokauppa.comin myymälässä taannoin halpoja (299€) linux koneina myytäviä laitteita jollaisen itsekin ostin mutta heti samantien latasin openSusen levyimagen ja asentelin sen sitten koneessa valmiiksi olevan kiinalaisen LinpusLinux viritelmän tilalle…

Ja hyvinhän tämä acer pelittää edelleen :slight_smile:

Myykö Dell Ubuntu tietokoneita Suomessa?

Ei ainakaan vielä.

Kiitos tiedosta!