Mitä kaikkia

Mitä kaikkia suomen kielisiä Linuxeja on olemassa?

Nykyään taitaa saada lähes kaikki linux-distrot suomenkielisiksi, ainakin kaikissa itse kokeilemissani ja käyttämissäni nykyaikaisissa distroissa on ollut mahdollisuus saada kieleksi suomi. Esimerkkinä nyt mainittakoon vaikkapa Ubuntu. Myös edesmenneet SOT linux ja Best Linux olivat suomenkielisiä mutta näitä ei käsittääkseni ole vuosiin enää ollut saatavilla.

PS. Kaikkia foorumin tarjoamia tekstin muotoiluja EI ole pakko käyttää (marque, tekstin väritys, italisointi jne…)

Suomen kielipaketit löytynevät liki kaikista yleiseen käyttöön tarkoitetuista jakeluista, mikäli jakelun sivuilla ei ole erikseen mainittu keskittymisestä vain tiettyihin kieliryhmiin.

Suosituimmissa jakeluissa myös jakelun omat asetustyökalut sekä asennusohjelma on yleensä suomennettu. Jo edellä mainitun Ubuntun ohella tällaisia ovat ainakin openSUSE, Mandriva, Fedora ja Debian. PCLinuxOS:n asetuskeskuksen suomennos on ilmeisesti tekeillä.

Aloittelijalle-artikkeliin on viime päivinä tullut juuri tästä aiheesta lisätietoa, suosittelen lukemaan.

[move]Kiitos tiedosta![/move]

Saako nämä openSUSE, Mandriva, Fedora ja Debian kaikki linuxit suomeksi?

saa, suomennosten taso kyllä vaihtelee, eikä kaikissa paketeissa välttämättä ole suomennoksia jo asennuksessa mukana, mutta niiden haku paketinhallinnalla ei ole hankalaa.

Kiitos tiedosta! :slight_smile:

[quote=“LINUX 112, post:6, topic:168”]Saako nämä openSUSE, Mandriva, Fedora ja Debian kaikki linuxit suomeksi?[/quote]Mandrivan suomennos on ainakin 2008.0:ssa vähän Finglishiä, kun ehkä 3/4 järjestelmästä on käännetty… esimerkiksi päivitystyökalun kanssa saattaa tulla mielenkiintoisuuksia :smiley: