Nautilus takkuilee :(


#1

Tiedostot kansio ei aukea eli nautilus vissiinkin takkuaa? kamu heitti mulle pari tappokäskyä, mutta kumpikaan ei toiminu eli mikä avuksi? Olen uusi linux käyttäjä eli ei ihan vielä käyttö hanskassa :smiley: Windowsia ei enää minun koneeseen tule eli linuxilla mennään, uus pää vaan tarttis saada niin linuxin käyttö helpottus huomattavasti :smiley: :smiley:


#2

Tyypillinen tapa selvittää tämmöisiä virheitä on käynnistää ohjelma päätteessä, jolloin sieltä toivottavasti putkahtaa jokin virheilmoitus. Tässä tapauksessa:

nautilus

Tosin koska kyseessä on juurikin nautilus, niin halunnet varmistaa ettei se ole varmasti päällä jumittamassa eli komentele se kuoliaaksi ensin tuolla:

killall -s KILL nautilus

Tuon killallin voi laittaa vaikka toisenkin kerran peräkkäin, jolloin sieltä pitäisi tulla vastauksena ettei ole prosesseja eli ei varmasti ole käynnissä. -s määrittelee signaalin ja siinä voi käyttää numeroa tai nimeä (KILL = 9).


#3

Eri Linux-jakelujen työpöydillä on käytössä eri ohjelmia tiedostoselaimiksi.
Jo käyttämästäsi jakelusta ja sen versiosta voi toki arvuutella, mikä tiedostoselain on käytössäsi.


#4

Uusin Ubuntu käytössä eli 18.10


#5

Prosesseja ei käynnissä ja edelleenkään tiedostot kansio ei aukea :disappointed: Tarvii ehtoolla perehtyä paremmin kun on päivän rennoista tullu kotio :smiley::+1:t2:


#6

Sori 18.04