Nouveau ja vanha näytönohjain

Nyt myrskyn lykkäsi. Vanha koneen raasku (joka on toiminut ihan hienosti) Fedora 12:sta terästettynä kieltäytyi avaamasta graafista XFCE4-työpöytäympäristöä. Kone siis luokkaa AMD 1700+ jollakin GeForce2 AGP-väyläisellä ohjaimella (tunnistuu siis RIVA TNT/TNT2:ksi).
Kopioin toimivan /etc/X11/xorg.conf tiedoston ja korjasin käytettäväksi ajuriksi vesa:n. Nyt graafinen tila toimii ihan hienosti (mitään tv-korttia tai vastaavaa vaativaa dvd-elokuvaa ei ole ehditty testailemaan).
Ongelmaksi jää se, etteivät virtuaalikonsolit toimi. Näytöllä näkyy himmeästi (ja toimii) login pariin kertaan samalla rivillä aivan väärillä resoilla.
Kone mennee seuraavaksi kierrätykseen, kunhan päivitän ajanmukaisempia koneita (joissa Fedora 12 toimii ihan loistavasti), mutta akateeminen mielenkiinto korjata ongelma kaihertaa. Heitäpä siis viisastenkivellä ja valista, missä mättää!
Ko. koneessa on Fedora 12:n ohelle asennettu Zenwalk 6.2 (snapshot-versiona), joka toimii kuten sveitsiläinen kello. Fedora 12 on vain koneen ns. pääkäyttöjärjestelmä.
Lisäykseksi se, että Fedora-järjestelmä meni rikki nimenomaan kernel-päivityksen 2.6.32 vuoksi. Vanhempi kernel 2.6.31-rapiat toimisi. Fedora vain jakeluna vaatii aina päivittämään jakelua, eikä vanhaa voi kovin pitkään käyttää.

Kun en tiedä, niin arvaan :wink: että voisikohan vika olla kernel modesettingissä, jos virtuaalikonsolit eivät toimi kunnolla. Tuo uuden kernelin kanssa rikkoutuminenkin viittaisi vähän siihen suuntaan. Olisikohan kernelin bugi?