Paras linux pelaamiseen


#1

morjesta :slightly_smiling_face: Olen 2005 vuodesta omistanut tietokoneen ja aina käyttänyt Windowsia, nyt kuitenkin olen jo reilun viikon etsiskellyt sopivaa Linuxia itselleni ja nyt kysyisinkin, että mikä Linux on paras Steam, origin, uplay ja gog pelialustoilla pelaamiseen? Tuossa äsken Linux voyageria kehuttiin parhaimmaksi pelaamiseen. Tuon ongelman kun saisi ratkaistua niin vaihtaisin Linuxiin välittömästi ja winukka saisi minun puolestani jäädä :smiley::smiley: Eli suosituksia tulille ja kiitän tässä jo etukäteen suositteluista :+1:t2::metal:t2:


#2

Varmaankin Ubuntu, koska Steamin kehittäjät todennäköisimmin testaavat Steamin ja pelit sillä. Kannattaa laittaa LTS-versio, niin ei tarvitse aina puolivuosittain asentaa uutta tai päivittää. LTS-versioonkin saa uudemmat näytönohjainajurit, joten sekään ei ole syy käyttää noita väliversioita. Minulla ei ole juurikaan kokemusta Originista tai Uplaystä, joten vaikea sanoa niistä mitään, mutta niitähän ei ole julkaistu Linuxille. Windows-versioita voi yrittää käyttää Winellä, mutta lopputulos voi olla vaihteleva eli varaudu henkisesti siihen. Steam ja Gog eivät myöskään julkaise kaikkia pelejään Linuxille ja niitäkin voi silloin kokeilla ajaa Winellä tai Steamin tapauksessa luultavammin Protonilla.

Sinänsä ainakin Steam toimii kaikilla jakeluilla, mutta joidenkin kanssa voi joutua näkemään vähän enemmän vaivaa. Itse käytän yleensä Fedoraa.


#3

En ole ennen kuullut Linux Voyagerista. Yleensä pienten jakelupakettien ongelmana on se, ettei niitä välttämättä ehditä ylläpitämään samalla tahdilla, kuin isompia ja suosituimpia. Lisäksi yhden miehen projektit saattavat jäädä kokonaan oman onnensa nojaan, kun kehittäjän mielenkiinto siirtyy muualle.

Kallistun itsekin nyt Ubuntu LTS:n puoleen, koska Valve oikeasti panostaa siihen ja kehottaa sivuillaan Linux-pelaajia käyttämään sitä.

Olen kuitenkin itse päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että minulla on Windows 10 ja Linux eri SSD-levyillä dual-bootissa, jolloin työt voi hoitaa Linuxin puolella ja huvittelut Windowsin puolella. :wink:


#4

Meikä osioi kovon ja laitoin mintin erilliselle osiolle, mutta ei riitä järki siihen, että miten asennuksen saisi vietyy loppuun silleen että saisi alussa valita kumpaa käyttää, win10 vai Linux Mint. Tähän jos saisi hiukan vinkkiä niin kiitollinen olisin :slightly_smiling_face::+1:t2::metal:t2:


#5

Netti on niin pullollaan ohjeita, kuinka Linux asennetaan Windows-koneelle, joten en niitä nyt rupea referoimaan. Fastboot nyt ensimmäiseksi kannattaa poistaa Windows:sta.
Sinulle ehdotettiin Ubuntu-jakelua, mutta valitsit Mint:in. Mint kuten Voyager perustuvat toki Ubuntuun, mutta eivät ole Ubuntuja :frowning:


#6

Olin asentanu mintin jo ennen kuin tänne tunnukset tein.


#7

Mint on luultavasti ihan ok valinta. Pystytkö siis nyt jollakin tavalla käynnistämään koneen myös Windowsiin? Kokeileppa sellaista, että päivität käynnistyslataajan valikon:

sudo update-grub

Salasana ei näy kirjoitettaessa. Tarkista, että tulosteessa lukee jossain kohti Windows. Kokeile sitten tuleeko käynnistyksessä tuo valikko. Jos taas tulosteessa ei lue Windowsista mitään, niin Grub (käynnistyslataaja) ei löytänyt Windowsia. Siinä tapauksessa joko os-prober ei ole asennettu, Windowsin osiolla on jokin ongelma tai Windowsia ei enää ole koneella.


#8

Ihan ok, mutta tuuttasin sittenkin Ubuntun koneelle. En pysty kirjautumaan kuin Linuxiin sillä Windows vittuili eilen mulle viimeisen kertansa. Vedin puhtaan asennuksen ja tuumasin, että hyvästi Windows ja nyt loppu winukan vittuilut :smiley::+1:t2: Nyt alko Linuxin aikakausi meikällä :smiley::smiley: