Ubuntu 8.04 saatavana täällä viikolla

yhtä asiaa hämmästyin joka on ihmeellinen juttu (en tiedä teistä, oletteko nähnyt/kokenut) että ubuntu voi asentaa suoraan windowsiin.

Lainaus Tietokone.fi:tä:

Asennus suoraan Windowsiin

Shuttleworth kuvailee uutta Ubuntu 8.04-versiota, joka tunnetaan myös Hardy Heron -nimellä, "kenties kaikkien aikojen merkittävimmäksi". Hän uskoo sen huokuttelevan paljon uusia käyttäjiä. Nyt heitä arvellaan olevan 8-9 miljoonaa.

Uuden version asentaminen toisen käyttöjärjestelmän tilalle on tehty entistä helpommaksi. Ubuntua voi nyt myös kokeilla vaivattomasti, sillä sen voi asentaa suoraan Windows-koneeseen toiseksi käyttöjärjestelmäksi.

joo, onhan tuosta jo kuultu, asennus tehdään WIndowsissa, ja Ubuntu asentuu Windowsin “sisään”, se myös poistetaan kuten mikä tahansa Windows -ohjelma/ohjelmisto.

[quote=“Toni Alenius, post:2, topic:219”]joo, onhan tuosta jo kuultu, asennus tehdään WIndowsissa, ja Ubuntu asentuu Windowsin “sisään”, se myös poistetaan kuten mikä tahansa Windows -ohjelma/ohjelmisto.[/quote]Ahaa… sama kuin beos 5 home-versio jolla voi asentaa windowsiin ja sen jälkeen voi käynnistää sitä sulkemalla windowsia ja käynnistyä beosiin.

No niin, latasin sen ubuntu 8.04 ja kokeilin asentaa suoraan windowsiin, aika helppo aloittaa sitä syöttämällä cd-levyä asemaan ja näyttöön ilmestyi ikkuna jossa on kolme vaihtoehtoja, valitsin keskimmäistä jolla asentaa windowsiin. Ja sitten valitaan mihin asemaan asennetaan, valitaan kokoa, mikä ubuntu, mikä kieli valitaan ja sitten luodaan käyttäjätunnus ja salasanaa.

Nyt se on luomassa kovolle imagea ja etenee hyvin vielä.

Liian helppoa tavalliselle käyttäjälle. :stuck_out_tongue:

Ja sitten hakee netistä joitakin tietoja ja pyysi lopulta poistamalla cd-levy pois ja käynnistää kone uudestaan.

Ja koneen käynnistyksen jälkeen ilmestyi ruutuun ennen windowsin käynnistämistä valitaan kumpaan käynnistetään: windows xp vai ubuntu. Valitaan ubuntua nuolinäppäimellä alas ja lopuksi enteriä.

Ja ubuntun käynnistyksen aikana luodaa swappia ja asennetaan järjestelmää kopiomalla tiedostoja.
Ja asensi grubia

Ja käynnisti kone uudestaan, valitaan taas mikä käyttistä valitaan ja ennen gurbin käynnistymistä painetaan esc jolloin grub ilmestyy näyttöön. Vailitaan ubuntua.

Ubuntu käynnistyy normaalisesti gdm:iin ja kirjaudutaan sisään syöttämällä tunnus ja salasanaa.

Se oo siinä ubuntu 8.04 valmiiksi asennettua.

Oli kyll tosi easy asennus puhtaalta pöydältä tehtynä. :slight_smile:
Vain muutama kysymys - kuka oon, jne…
Ei edes näyttöä tai muuta kokoonpanoa tarjottu vahvistettavaksi, kun kaikki tunnistui OK.
Ennen on pitänyt/saanut varmistua asennusohjelman valinnoista.
Tää KDE 4:nkin taitaa toimia paremmin kuin jossain toisessa suositussa käyttikseksessä, jossa tuppaa noi alapaneelin kuvakkeet katoamaan välillä. Mulla ainakin kirjoitellessa nyyseihin… Mutt nyt ei vastaavaa kiusaa näy :slight_smile: