Ubuntun asennus ulkoiselta CD-asemalta

Osaako kukaan neuvoa, miten (x/k)Ubuntun saisi asennettua koneeseen, jossa ei ole CD-asemaa? Korppuasema sekä ulkoinen USB-CD-asema löytyy, joten jollakin buuttikorpulla tuo varmaan onnistuisi. Yritin etsiä ohjeita, mutta en löytänyt mitään sopivaa. Kone on sen verran vanha, että USB-tikulta buuttaus ei onnistu. Kovalevyn saisi tietysti siirrettyä toiseen koneeseen ja asennettua Ubuntun siinä, mutta koneen joutuu purkamaan atomeiksi että levyyn pääsee käsiksi… :frowning:

PXE boottaus pitäisi toimia, netissä ohjeet.


Eero

Levykkeeltä pitäisi onnistua niin, että asentaa disketille tai parille jonkin levykekäyttöön sovitetun Linux-jakelun (sellaisen josta löytyy usb-muisti- ja kiintolevytuki). Ja sen avulla kopioi aiemmin usb-muistille siirretyn jonkin Linux-järjestelmän levykuvan kiintolevylle. Ja tämän jälkeen mahdollisesti hoitaa kiintolevyllä nyt olevan järjestelmän käynnistyslataimen kuntoon käyttäen erillistä levykettä, jolle on aiemmin asentanut grubin tai lilon (Ubuntun ollessa kyseessä grubin).

Kovin helppoa tämä ei toki ole ja vaatii pohjatietoja Linuxista. Jos kiinnostaa, niin seuraavasta linkistä löytyy Arch Linux -jakelulle tehty opas, jota soveltamalla saa ideoita myös muiden jakeluiden asentamiseen (lähinnä on kyse siitä, mitä se usb-muistilla oleva levykuva sisältää, ts onko se alun perin esim usb-muistille (eli ei kiintolevylle) asennettavaksi/siirrettäväksi tarkoitettu vai mitä):
http://www.eldamar.se/2009/01/archlinux-floppy-usb-linux-installation/