USB-asennusmedian teko tökkii

Koetan tässä asentaa Debianin (squeeze) USB-tikulta asuksen miniläppärille. Asennustikun teko tökkii pahasti. Kolmessa eri läppärissä tällä tikulla bootatessa tulos on kaikissa sama, ruutuun ilmestyy vain ja ainoastaan teksti “missing operating system” ja kone jumiutuu. Mitä tein väärin?

USB-tikkua olen koettanut valmistella seuraavan ohjeen mukaan:
http://www.debian.org/releases/stable/i386/ch04s03.html.fi
kohdan “4.3.2. Manually copying files to the USB stick” mukaan.

Purin & kopioin (zcat … > …) ohjeen mukaan toisella linux-koneella boot.img.gz -tiedoston tikulle, ja sitten vielä kopioin tikulle debian-6.0.2.1-i386.iso -tiedoston. Tikussa oli FAT32-systeemi pohjalla. Operaation jälkeen tikulla näkyisi olevan vfat16.

Jos on käytössä linux-kone, niin käytä UNetbootin -nimistä ohjelmaa. Sillä onnistuu helposti boottaavan tikun teko. Se osaa hakea ison määrän jakeluita suoraan verkosta tai sitten voi valita .iso -tiedoston josta tikku luodaan.

Unetbootin toimii myös Windowsilla ja OS X:llä.

Eikö tuo 4.3.1 -kohdan helpompi tapa toimi, vai miksi et käytä sitä?

Loistava ohjelma ainakin tuo windows-versio. Mutta puihin menee edelleen…

Kokeilin sekä Debian Stable_NetInstall:ia että Stable_HdMedia:a, joista toisessa kopioin Unetbootin kehoittamalla tavalla aiemmin imuttamani debian-6.0.2.1-i386-netinst.ISO-tiedoston usb-tikun juureen menestyksellä, ja homma pelaa normaalisti aina siihen asti kunnes asennin alkaa lukemaan kovalevyjä. Tässä vaiheessa asennin jumii 50% kohdalle. Ctrl + ALT + F4 -kombinaatiolla toiseen konsoliin katsomaan mitä tapahtuu, ja kas kummaa partman-lvm ei tunnista kovalevyjä, “no volume groups found”… Tähän jumii. Mitään parametrejä en syöttänyt boottauksen alussa.

Kone on asuksen eeepc 901 -malli parin vuoden takaa. Koneessa ei ole perinteistä kovalevyä vaan SD-tyypin levyjä kaksi. Koomista että mulla on debian pyörinyt tässä jo pari vuotta menestyksellä kunnes sössin päivityksen lennystä squeezeen, mistä tuli sitten tarve asentaa koko roska uusiksi.

LVM eli Logical Volume Manager? Tuskinpa edes kovin mielekästä noin pienillä levyillä. http://linux.fi/wiki/LVM
Koitapa tehdä Unetbootin -sovellutuksella jokin Live-USB-tikku (esim. Ubuntu-asennus-CD -isolla), ja osioi kiintolevysi valmiiksi (4Gt-levyä ei kannata osioida sen enempää - vai millaisia kiintolevyjä tuossa mallissa mahtaakaan olla). Swap-osiohan ei yhäkään liene kovin järkevää SD-levyille.
Tosin päivitysongelmasihan voisi liittyä johonkin oikeaan ongelmaan esim. raudan suhteen.

Tekasin ohjeen 4.3.1 mukaan eli “cat debian-6.0.2.1-i386-netinst.iso > /dev/sd…” ja sillä tuli toimiva tikku ja osiointi meni kuten ennenkin. Ihan hieno tämä squeezy gnomella ns. pakasta vedettynä, teki vaikutuksen kyllä,

Oli aikaisemmin pientä kädettömyyttä tai puuttuvia oikeuksia sillä debian-koneella jolla yritin cattia ekan kerran, jostain syystä käyttis ei suostunut tuota cat… rimpsua suorittamaan. Sitten kuiten homma lopulta onnistui.

Tuo Unetbootin muuten taisi tehdä debian-valinnalla ubuntu-tikun, sillä tikulle tuli ubkern ja muuta sen tapaista sälää.

Tässä 901 eeepc:ssä on 4gb ja 16gb sd-levyt.