videoDVD toisto, ei toimi

Olisiko apuja…
Käyttökokemusta Linuksista kokonaista pari päivää…kun asensin Lineox Linux 3.0:n koneeseeni, DVD:t eivät vaan toista videoita. :-\

Suuressa osassa Linux-jakeluita ei tule DVD:n salauksen purkamiseen tarvittavaa kirjastoa, koska sen käyttäminen ja levittäminen on joillain alueilla laitonta. Samoin kuin monet muutkin multimedian toistamisessa käytettävät kirjastot, sen joutuu usein asentamaan Linux-jakeluun vasta asennuksen jälkeen.

Tuo Lineox on melko harvinainen jakelu, joten sille on melko vähän mitään valmiiksipaketoituja ohjelmiakaan. Googlella vähän katselin, että se olisi jotain sukua Red Hat Enterprise Linuxille, mutta sinun kannattaisi minusta valita käyttöösi jokin yleisempi jakelu. Itse käytän Fedoraa, mutta Ubuntulle saa luultavasti vielä paremmin suomenkielistä tukea. Muutenkaan se Ubuntu ei ole ollenkaan huono vaihtoehto ja sen kehityksessä on erityisesti pyritty ottamaan uusien käyttäjien tarpeet huomioon. Muita tyypillisesti aloittelijalle suositeltavia suurehkoja jakeluita ovat esimerkiksi Mandriva ja openSUSE.

:-\Mistäköhän tämmöisen Ubuntu:n saisi koneellensa hankittua???
Terveisin: jukka

[quote=“jukka58, post:1, topic:362”]Olisiko apuja…
Käyttökokemusta Linuksista kokonaista pari päivää…kun asensin Lineox Linux 3.0:n koneeseeni, DVD:t eivät vaan toista videoita. :-[/quote]

…hmmm… onkos se Lineox sellanen ‘menneen talven peruja’ oleva suomalainen linux-distro? - siis jostain liki 10 vuoden takaa tai ainakin liki?

Jos on, niin opettele sen kanssa mieluummin vaikka ‘kiekonheittoa’

[quote=“jukka58, post:3, topic:362”]:-\Mistäköhän tämmöisen Ubuntu:n saisi koneellensa hankittua???
Terveisin: jukka[/quote]

Täältä saa.

Lineox on Raimo Kosken RHEL-kopio, josta ei ole tullut uusia versioita muutamaan vuoteen. 3.0-versio pohjautuu RHEL 3.0:aan, eli on vuodelta 2004.

Linux kehittyy nopeasti, ja 4 vuotta vanhat versiot ovat jo melko kivikautisia. Sellaisen käyttö voi olla perusteltua, mikäli vakaus on päätavoite eikä haluta turhia käyttökatkoja. Uutena asennuksena ei sellaista kannata laittaa, jos ei ole jotain aivan erityisiä syitä.