ACER Aspire One ja mokkula

Miten saan Elisan kautta hankitun Huawei-merkkisen mokkulan toimimaan miniläppärissä. Kaipaan selkeät ohjeet, koska en ole mikään asiantuntija.
Kiitos etukäteen!

Minkälainen miniläppäri, ja ennenkaikkea mikä Linux-jakelu siinä on?

Ilmeisimminkin Acer Aspire One ja Linpus Lite, ainakin jos oletetaan, että jakelun vaihtoon tarvitaan hiukan syvällisempiä tietoja.

[quote=“ke61, post:1, topic:570”]Miten saan Elisan kautta hankitun Huawei-merkkisen mokkulan toimimaan miniläppärissä. Kaipaan selkeät ohjeet, koska en ole mikään asiantuntija.
Kiitos etukäteen![/quote]

eikö http://linux.fi/wiki/Huawei_E220/E270 ohjeesta ole apua.

Toimisiko tämä ohje?

http://johnblackmore.com/aspire-one/one-finally-supports-huawei-modems/

Ainakin nuo wvdial-jutut menevät miniläppäreissä aika paljon “yli”, kun kyseisten koneiden käyttöliittymä on niin epästandardi ja rajoitettu. Jo pelkkä wvdialin asennus taitaa olla kohtuullisen vaikea juttu…

Jos pb:n linkittämä ohje ei toimi, niin melkein - vaikka kuinka Fedora-käyttäjä olenkin - suosittelisin uuden Ubuntun asentamista mokkulakäyttöön, siinä kun olisi se Kesäkoodissa tehty mobiililaajakaistan asetuskäyttöliittymä.

Eikös Fedorassakin (9:stä lähtien) ole jokin vastaava? :smiley:

Eipä ole. Tuota Kesäkoodissa tehtyä asetuskäyttöliittymää ja valmiit asetukset useille palveluntarjoajille sisältävää pakettia ei toistaiseksi ole muualla kuin Ubuntussa.

Edit: http://live.gnome.org/NetworkManager/MobileBroadband

[quote=“vpv, post:9, topic:570”]Eipä ole. Tuota Kesäkoodissa tehtyä asetuskäyttöliittymää ja valmiit asetukset useille palveluntarjoajille sisältävää pakettia ei toistaiseksi ole muualla kuin Ubuntussa.

Edit: http://live.gnome.org/NetworkManager/MobileBroadband[/quote]

Tarkoitan tätä:
http://fedoraproject.org/wiki/Features/NetworkManager-MobileBroadband

[quote=“pb, post:10, topic:570”]Tarkoitan tätä:
http://fedoraproject.org/wiki/Features/NetworkManager-MobileBroadband[/quote]

Keskustelu menee nyt jo vähän ohi aiheesta, mutta ymmärtääkseni kyseinen Kesäkoodi-projekti ei tehnyt merkittävästi muutoksia itse NetworkManageriin, eli ne perusominaisuudet ovat kyllä Fedorassakin. Libmbca:n ja mobile-broadband-provider-infon avulla ne “mokkuloiden” tarvitsemat asetukset on vain hieman helpompi tehdä.

Kiitos näistä neuvoista, yritän niiden avulla päästä eteenpäin !