Asus eeePc 1015Pem ja bluetooth

Koneessa on Xubuntu asennettuna.
Miten saan bluetoothin käyttöön? Miten löydän sovittimen sille? Koneessa pitäs olla bluetooth 3,0.

Kun klikkaan sovittimet auki, tulee kuvan mukainen ilmoitus:

Tässä oli aiemin asennettuna “perus” ubuntu unityllä ja muistaakseni bt toimi. Nyt pitäs windows phonesta saada kuva koneelle ja eipäs bt toimikaan.

No tänään lumia 710 ja asus löytävät toisensa bt:llä, mutta puhelimesta ei voi lähettää kuvaa koneelle. “Puhelin ei onnistunut luomaan yhteyttä laitteeseen asus.”

Koneelta voisi puhelimeen yhdistää “kuulokemikrofonipalvelu” tai “äänilähde”.

Kumpi tässä on paska, xubuntu vai windows phone? Kuitenkin android-laitteeseen kuvan lähetys bt:n kautta samalla vanhalla lumialla onnistuu helposti. Android on linux? Miksei xubuntuun voi lähettää tai miksei xubuntu osaa ottaa vastaan kuvaa?

Tuo arvotus jääköön kunkin käyttäjän omaan harkintaan. Aiemmin esim. Windows Phone -pohjaisen Lumia 900 -mallin kanssa oli mielestäni helpointa käyttää Windows-sovellutusta Zune kuvien siirtämiseen Windows-käyttöjärjestelmässä.
Kuvien siirtäminen taas massamuistilaitteelta toiselle eri koneiltakin taas oli “lapsen leikkiä” Linux-ympäristössä.

Siis kyllähän zune toimii erinomaisesti jos on windows koneessa. Ei paremmin voisi toimia, usb kiinni ja kuvat ja videot valuu koneelle ja samalla puhelin latautuu.
Mutta huushollissa ei ole ensimmäistäkään windows pc:tä johon zunea asentaa. Vai toimiiko se winen tai virtuaali pc:n kautta?
Täytynee siis jatkossakin siirtää kuvat ja siis ainoastaan kuvat koneelle siten että ensin bt:llä yksitellen android tablettiin ja sillä lähettää ne dropboxiin ja vasta sitten näen ne tietokoneella.