Bluefish ja html-tiedoston avautuminen

Versio 1

Tuplaklikkaan index-2.html tiedostoa. Avautuu pikkuboksi jossa lukee: “Haluatko suorittaa tiedoston “index-2.html” vai nähdä sen sisällön?”

Ja kun jään tätä ihmettelemään, niin avautuu toinen pikkuboksi, jossa lukee “index-2.html avautuu. Voit pysäyttää tämän toiminnon napsauttamalla peru.”

Tämä toinen boksi on immuuni hiirelle. Siinä on “Peru” nappula punaisen palleron kera, mutta sen napsuttelu ei saa mitään aikaan. Enkä saa sitä sulkeutumaan oikean ylänurkan kruksistakaan. Vasemmassa ylänurkassa on kansion kuva ja siitä aukeaa valikko, mutta valikon “Sulje” napsuttelu ei vaikuta boksiin, ei myöskään Alt + F4.

Kun palaan siihen aiempaan pikkuboksiin ja klikkaan “Näytä”, niin molemmat pikkuboksit sammuvat. Bluefish avautuu, mutta taas tyhjänä.

Kun sammutan Bluefishin ja siirrän kursorin kansioon, niin kursoriin kiinnittyy index-2.html tiedoston kuvakkeen kopio ja kursori on nurkassa oleva kaksoisnuoli. Aivankuin olisin siirtämässä tätä tiedostoa hiiren kanssa. Tilanne normalisoituu hiiren vasempaa korvaketta klikkaamalla.

Versio 2

Siirrän kursorin index-2.html kuvakkeen päälle ja klikkaan hiiren oikeaa korvaa. Ylinnä on vaihtoehto “Avaa” mutta ei mainintaa ohjelmasta. Jos klikkaan sitä, palataan kohtaan Versio 1.

Versio 3

Siirrän kursorin index-2.html kuvakkeen päälle ja klikkaan hiiren oikeaa korvaa. Toiseksi ylinnä on vaihtoehto “Avaa ohjelmalla” ja sen takaa tulee valikko jossa “Avaa ohjelmalla Bluefish Editor” jonka klikkaaminen avaa Bluefishin tiedoston kera. Eli homma toimii oikein.

Bluefish on versio 1.0.7 ja muistelen hämärästi, että Fedora 5:ssä oli sama.

Auttaako, jos tiedostolta poistaa suoritusoikeudet?

Tiedostojen index-2.html ja tyyli.css oikeudet ovat molemmat -rwxr-xr-x mutta toiminta erilaista. Molempia klikatessa kysytään tiedoston suorittamisesta. “Näytä” valinnalla avautuu Bluefish, mutta

  • tyyli.css avautuu normaalisti sisältöineen
  • index-2.html asemesta avautuu tyhjä sivu

Mikäli oikeuksiksi muuttaa -rw-r–r-- tai -rw-rw-rw- niin kysely jää välistä pois, mutta lopputulos on kuten edellä.

Sorsintaa kokevat html-tiedostojen lisäksi txt päätteiset tiedostot. Nekään eivät pääse esille tuplaklikkaamalla, vaan joutuu ensin avaamaan Bluefishin ja vasta sen jälkeen tiedoston.