Darktable 2.0 :n kieli

Latasin Darktable 2.0:n . Kieli on osittain suomi. Haluaisin että kieli olisi kokonaan englanti. Miten keli vaihdetaan ?

Päätteellä avaten.

LANGUAGE=en darktable

, mikäli se toimii samoin kuin normaalitkin ohjelmat. (Ei ole itsellä darktablea asennettuna.)

Ei toiminutkaan

Asensin Fedora 23 -versioon asennuslähteistä Darktable 1.6.9-5 (lienee vielä tällä haavaa virallinen versio?), ja kieli oli komeasti englanti ilman ainuttakaan skandinaavista sanaa.
Vielä ei Darktable 2.0 liene siis virallinen. Oliko kyseessä päivitys vaiko uudelleenasennus. Ja erityisesti toki kiinnostaa, mihin jakeluun ja mistä asensit Darktable 2.0 -versiosi.
Yleensä ohjelmien oletuskonffit löytyvät käyttäjän piilotiedostoista. Jos kyseessä oli päivitys, ei välttämättä käyttäjän konffitiedostot ole ajantasalla.
Debian Jessien virallinen versio lienee 1.4.2-1
https://packages.debian.org/search?keywords=darktable&searchon=names&suite=stable&section=all
Ubuntu Wily 15.10 -versio virallisista lähteistä on 1.6.8-1…
http://packages.ubuntu.com/search?keywords=darktable&searchon=names&suite=wily&section=all

Entä seuraava ?

LANGUAGE=en LANG=en_GB.UTF-8 darktable

Ymmärtääkseni LANG määrittää mitä kieltä/localea haluat käyttää ja LANGUAGE mitä käytetään varakielenä, ellei LANGia tueta.

Darktable 2 on ladattu MINT:iin sivun
https://launchpad.net/~pmjdebruijn/+archive/ubuntu/darktable-unstable PPA:n avulla.

Komento LANGUAGE=en LANG=en_GB.UTF-8 darktable toimi, darktable käynnistyi täysin englanniksi.

Kiitos!

" https://launchpad.net/~pmjdebruijn/+archive/ubuntu/darktable-unstable PPA:n avulla."
Tuon on siis Mint:in epävirallinen lähde ja ohjelma “epävakaa” (unstable) . Yleensä ohjelma toimisi hienosti englanninkielisenä jo ihan oletuksena, jos sitä eivät ranskankieliset/kiinalaiset ole tehneet.
Todennäköisimmin sekakielisyys johtuu siitä, että aiempi asennus on kotoistettu, mutta uusin versio ei vielä täysin tue suomenkieltä (jota et siis edes haluaisi).
Todennäköisimmin siis käyttäjän kotihakemiston konffeissa on määritykset ohjelman kotoistamiseksi.

Ohjelma toimii täysin moitteetta sekä täysin englanninkielisenä että suomennettuna. Ongelma suomennetussa versiossa on se, että kaikki DARKTABLEn käsikirjat ja muu ohjeistus on englanniksi, jolloin on välillä hankalaa etsiä suomennetun moduulin englanninkielistä vastinetta. Ohjeetkin pitäisi suomentaa.
Darktable 2.0:sta ei vielä tietääkseni ole stabiilia versiota Ubuntu/Mint pakettina, joten on tyytyminen epästabiiliin, joka näyttää toimivan vallan hyvin.
Aiemmat, stabiilit versiot, ovat olleet täysin englanninkielisiä ilman suomennoksia.
Onko sinulla jotain tietoja Pascal de Bruijn:n ohjelmapaketeista, ovatko ne olleet epäluotettavia tai jotenkin arvelluttavia. Itse olen ladannut kaikki Darktablen aiemmat versioni hänen paketeistaan eikä ongelmia ole esiintynyt.