Terve!
Väsähdin lopullisesti windows 2003 serverin kanssa kun niiasi viimeisen kerran. 1GHz kone 1GB muistilla ja 3:lla erikokoisella kovalevyllä. Valintani on Debianin serveri, mutta minulla on muutama kysymys, ennenkuin aloitan. Ja sorry jos näitä on sivuttu jo keskusteluissa, mutta halusin koostetut vastaukset laiskuuttani.
-
Miten otan yhteyden XP:llä ilman näyttöä, näppistä ja hiirtä olevaan serveriin? XP:ssä remote desktopilla hoitui graafisena käyttöliittymänä, onko vastaavaa debianiin tai tarvitaanko edes? X? onko se graafinen käyttöliittymä?
-
Toimiiko debian serverissä kiinni oleva logitechin webbikamera niin että pystyn ottamaan yhteyden serverillä pyörivään apache/php -sivuun katsoakseni streamia? Vaatiiko jotain muuta softaa?
-
w2003:ssa oli uTorrent, onnistuuko sama debianissa, miten?
-
Onhan Apache, PHP ja MySQL simppeli asentaa myös debianiin? Windowsiin oli.
Kiitän kaikista vastauksista ja kommenteista jo etukäteen. Toivon ettei debian-valintaani vatvota, koska päädyin keskusteluja lukemalla siihen enkä aio muuttaa kantaani.
Serveristä on tulossa webbisivustojeni testipenkki, tiedostopalvelin ja yo. webbikameran kuvan välittäminen. Vinkkejä saa mielellään laittaa myös tulemaan, ettei tarvi kaikkia aloittelijan mokia tehdä.
-
SSH on tyypillisin valinta, joskaan se ei ole graafinen. Komentorivikäytössä oppimiskynnys on korkeammalla kuin graafisessa käyttöliittymässä, mutta tehokkuuskin on useimmissa toimissa aivan toista luokkaa. VNC:n avulla saat kyllä graafisenkin yhteyden Windows-työpöydältä. Luehan wikin X-artikkeli niin ymmärrät aiheesta enemmän.
-
Luultavasti toimii, varmastikin vaatii jotain erillistä softaa. Itselläni ei ole tästä kokemusta.
-
Torrent-asiakasohjelmia löytyy Linuxillekin melkoinen liuta. Jos päädyt SSH-käyttöön, niin komentorivipohjainen Rtorrent lienee oikea valinta. Työpöytäkäytössä Deluge on kova sana.
-
Erittäinkin simppeli. Helpommin menee kuin Windowsiin, käytännössä komento
hoitaa Debianissa homman kotiin
Tervetuloa Linux.fi:n foorumille ja Linuxin käyttäjäksi muutenkin. Jotkut asiat voivat vaikuttaa aluksi vaikeilta, mutta Linux.fi:n ohjeistusta muiden ohjeiden lisäksi pitäisi päästä melkoisen pitkälle. Apuakin kannattaa kysellä jos vaikeuksia ilmenee.
Kiitos selkeästä vastauksesta!
Koeponnistetaan ensi viikonloppuna. Olen ladannut Debianin “jonkun” ISO-tiedoston ja polttanut sen CD:lle mutta en ole kertaakaan käynnistänyt sitä. Toivottavasti se on lähes viimeisin versio jolla pääsee hyvään alkuun …
Debianista on tulossa lähiaikoina uusi vakaa versio, jonka betaversio on jo niin käyttökelpoinen että suosittelisin ottamaan suoraan sen käyttöön. Näitä levykuvia löytyy käytännössä täältä. Netinstall-levylläkin pärjää kunhan nettiyhteys on jossain määrin laajakaistainen.