Dell d600

Eli http://fin.afterdawn.com/vertailu/tuote.cfm/7189/dell_latitude_d600 linkin mukainen kannettava olisi tulossa piakkoin meikäläiselle. Kysymys kuuluukin eli miten Linux asentuu kyseiseen koneeseen ??? Tarkoitus olisi asentaa esim: Debian 6 LXDE-työpöydällä onnistuuko ilman hirveää säätämistä…

Ainakin Latitude D620 ja D430 toimivat ongelmitta. Ubuntussa (omaa sukua debian) pääset ehkä vähemmällä säätämisellä jos linux ei ole ennestään tuttu.

Minulla on tuo Dell:in kone käytössä (1Gt RAM, 40Gt kiintolevy). WindowsXP:n kylkeen asensin ongelmitta Fedora-jakelun, joka toimii ihan oivallisesti. Tunnustan köpelyyteni, etten ole koskaan asentanut Debian-jakelua, mutta useita Debianiin perustuvia Linux-jakeluja kuten Ubuntun taas useisiin koneisiin. En uskoisi mitään erityisempiä ongelmia asentaa tuohon Debian:ia. Onhan tuo kone jo hieman ikääntynyt, eikä aivan vastaa nopeutensa ja näytönohjaimeltaan osalta viimeisimpiä hilavitkuttimia.

PS. Käytössäni on myös Dell D630, joka myös täysin ongelmitta toimii useiden Linux-jakelujen kanssa (esim. Fedora/Ubuntu). Useimmiten käytän työpöytänä XFCE4 (Unity tai Gnome3), joka on melkoisesti raskaampi kuin LXDE.

No niin kone on pöydällä ja asentelin siihen nyt aluksi ainakin tuon uusimman Lubuntun (11.04). Kaikki näyttäisi toimivan. Tarvii viikonlopun aikana perehtyä tuohon Debianin asentamiseen.

Heivasin tuon Lubuntun ja asensin läppäriin Debian 6.0.2 version LXDE-työpöydällä ja toimii kaikilta osin ihan mukavasti. Taas saatiin yksi vanhempi läppäri taas toimintakuntoon vielä “vuosiksi”… 8)