Digi-tv:n katseluohjelma Linuxille?

Siirryin eilen käyttämään ubuntua ainoana käyttöjärjestelmänään ja pyyhin pois kaikki Windowsin järjestelmän. Hyvin tämä Ubuntu toimii ja olen erittäin tyytyväinen. Etenkin siihen, miten harvoihin laitteisiin tarvitsee asentaa edes ajureita…

Itse kuitenkin tahdon katsella digi-tv:tä tietokoneesta ja tallentaa TV-ohjelmia omaan käyttööni. Mikä olisi hyvä ohjelma Linuxille?

[quote=“Vempain, post:1, topic:849”]Siirryin eilen käyttämään ubuntua ainoana käyttöjärjestelmänään ja pyyhin pois kaikki Windowsin järjestelmän. Hyvin tämä Ubuntu toimii ja olen erittäin tyytyväinen. Etenkin siihen, miten harvoihin laitteisiin tarvitsee asentaa edes ajureita…

Itse kuitenkin tahdon katsella digi-tv:tä tietokoneesta ja tallentaa TV-ohjelmia omaan käyttööni. Mikä olisi hyvä ohjelma Linuxille?[/quote]

Kaffeine taitaa olla se “helppo”, jos haluaa hankalempaa niin sitten vdr.


Eero

Pisteet Kaffeinelle, mutta myös muillakin softilla kykenee tallentamaan.
http://linux.fi/wiki/Linux_ja_digi-tv

Kiitos vastauksista. Pitää koittaa… Tuolta http://kaffeine.kde.org/?q=download löytyy niin paljon erinäköistä linkkiä, ja Ubuntu on vasta aika uutta minulle, ettäs saisko suoraa latauslinkkiä, ettei meikäpoijan linuksiini mee ihan sekaisin?

Kuinkakohan muuten, kun käytän Reddon digi-tv-sovitinta, jonka ajureita Linux ei tunnu huolivan. Mitä tehdä?

[quote=“Vempain, post:4, topic:849”]Kiitos vastauksista. Pitää koittaa… Tuolta http://kaffeine.kde.org/?q=download löytyy niin paljon erinäköistä linkkiä, ja Ubuntu on vasta aika uutta minulle, ettäs saisko suoraa latauslinkkiä, ettei meikäpoijan linuksiini mee ihan sekaisin?

Kuinkakohan muuten, kun käytän Reddon digi-tv-sovitinta, jonka ajureita Linux ei tunnu huolivan. Mitä tehdä?[/quote]

asenna kaffeine paketinhallinnasta. Reddon? Oletko kokeillut vaan plugata koneeseen ja katsoa, joko kerneli sen tukisi suoraan?


Eero

[quote=“Vempain, post:4, topic:849”]Kiitos vastauksista. Pitää koittaa… Tuolta http://kaffeine.kde.org/?q=download löytyy niin paljon erinäköistä linkkiä, ja Ubuntu on vasta aika uutta minulle, ettäs saisko suoraa latauslinkkiä, ettei meikäpoijan linuksiini mee ihan sekaisin?

Kuinkakohan muuten, kun käytän Reddon digi-tv-sovitinta, jonka ajureita Linux ei tunnu huolivan. Mitä tehdä?[/quote]

http://www.netholic.com/viewtopic.php?p=22161&sid=ff59ecad58fbcb4e1043edd2dc6ad501 ?


Eero

Kiitos paljon. Kokeilen asentaa tuon ohjelman ja ajurit tuolta.

http://linuxtv.org/hg/~anttip/ec168/

Sielläkin on niin monenlaista linkkiä ja nappulaa, minkä noista valitsen?

[quote=“Vempain, post:7, topic:849”]Kiitos paljon. Kokeilen asentaa tuon ohjelman ja ajurit tuolta.

http://linuxtv.org/hg/~anttip/ec168/

Sielläkin on niin monenlaista linkkiä ja nappulaa, minkä noista valitsen?[/quote]

Ohje: https://www.dealextreme.com/forums/Default.dx/sku.8325~threadid.278942


Eero

Hienoa on että täällä autetaan. Vaan enpä minä linkittämiäsi ohjeita juuri ymmärrä, osittain siitä syystä että en hallitse enkkua kovin hyvin, osittain siitä syystä että useat käsitteet ovat minulle vieraita.

Jääköhän tässä nyt digi-tv-elämykset kokematta vai viitsiikö joku neuvoa tarkemmin?

Yritin uudestaan, koitin kääntää kääntäjällä ohjeita suomeksi, mutta ei auta, en ymmärrä tuosta hölkäsen pöläystä. Ohjeet kädestä pitäen olisivat tarpeen :slight_smile:

Ota mercurial-versionhallintajärjestelmällä koodeista klooni (asenna ensin paketti mercurial, jos ei vielä ole):

Sitten mene tuohon hakemistoon (cd ec168 tms., mikä sieltä nyt kloonataankin) ja komenna siellä

Sitten jos kääntö onnistuu, niin asenna moduulit komentamalla

Lopuksi hae firmware osoitteesta http://palosaari.fi/linux/v4l-dvb/firmware/ec168/dvb-usb-ec168.fw ja pistä se hakemistoon /lib/firmware

Kernel-moduulien kääntämiseen tarvitsee yleensä kernel-devel-, kernel-headers- tai vastaavan paketin sekä tietysti perus-kääntäjätyökalut. Sen lisäksi voi olla, että pitää säätää sopivat symlinkit niin, että /lib/modules/<käytettävä kernel>/build-“hakemisto” osoittaa kernelin headereihin. Kaikki nämä riippuu jakelusta, minä voin tarvittaessa neuvoa Fedoralle, kun sellainen on tässä käytössä.

Ubuntulla kääntämiseen tarvittavat työkalut löytyy build-essential -paketista eli:

Silloin joskus kun itse käänsin tuon vastaavan paketin niin silloin ei ainakaan tarvinnut tehdä mitään muuta mullistavaa kuin kääntää ja viedä tuo firmware /lib/firmware -kansioon. Tämän jälkeen pitäisi ruveta Kaffeine toimimaan. En ole varma oikeuksien antamisesta, mutta kokeilemallahan se selviää :slight_smile: