Digiboksin kovalevyn lukeminen Linuxissa

Moro.

Hankittiin tossa talouteen Humax PVR-9200T -digiboksi. Ko. laitteessa voi siirtää kovalevyltä ohjelmia usb-johdon avulla tietokoneelle. Ajattelin sitten, että kytken laitteen läppäriin jossa sattuu linux pyörimään. No eihän kone sitten reagoinut laitteeseen mitenkään, ajureita ei linuxille ainakaan valmistajan sivuilta löytynyt. Onko tälle laitteelle missään minkäänlaisia linux-ajureita? Tai ylipäätään millekkään Digiboksille, jossa on usb-väylä?

Läppäriinhän se olisi kätevä liittää, kun ei tarvitsisi boksia mihinkään raijata. Läppäri vain olkkarin pöydälle ja johto kiinni. Mutta jos Linuxin kanssa ei voi siirtää, niin joutuu irrottamaan boksin telkkarista ja kantamaan sen pöytäkoneen luo josta junttura löytyy. Laiska ehkä, mutta olisi se hyvä jos ajurit linuxille joskus sattuu siunaantumaan :slight_smile:

Mitäs dmesg sanoo?

Luultavastihan se tulee näkymään uutena kovalevynä, /dev/sda, taikka /dev/sd(jotainmuuta), riippuen kuinka monta scsi-levyä koneessa on jo kiinni. Sitten vaan mounttaa sen jonnekkin ja siirtää roinat perille.

[quote=“Cene, post:2, topic:73”]Mitäs dmesg sanoo?

Luultavastihan se tulee näkymään uutena kovalevynä, /dev/sda, taikka /dev/sd(jotainmuuta), riippuen kuinka monta scsi-levyä koneessa on jo kiinni. Sitten vaan mounttaa sen jonnekkin ja siirtää roinat perille.[/quote]

Luultavasti ei. Useimmissa näkemissäni digibokseissa on kiintolevyillä ollut ihan omanlaisensa tiedostojärjestelmä jota ei pysty suoraan mounttaamaan vaan sen käpistelyyn tarvitaan apuohjelma. Tämän lisäksi vielä suuri osa digibokseista ei tarjoa kiintolevyään suoraan USB:n kautta siirtolevynä vaan sitäkin pitää käpistellä oman ohgelmansa läpi.

Mielenkiintoisia projekteja tietyille Topfield-digiboxeille:
http://sourceforge.net/search/?type_of_search=soft&words=topfield
En kuitenkaan lopulta ostanut Topfield:iä :(, vaan tyydyin edullisempiin.

Jeps, tuon boksin mukana tuli cd jossa on tarvittavat softat windowsille, että joutuupi sitten sen kautta vissiin siirrellä noita tiedostoja. Pitää sitten sillä koittaa katsella tässä joskus, kun ei tuo mounttailu oikeen onnistu.