dvdcss2 - käräjäoikeus: laillinen - hovioikeus: laiton - korkein oikeus: ?

Tällä kertaa on dvdcss2 todettu hovioikeudessa laittomaksi: http://www.turre.com/blog/?p=154 eli tämän päätöksen mukaisesti dvd:tä ei saisi Linuxissa katsella ilman maksullisia työkaluja.

Hovi katsoi lopuksi, että molemmat vastaajat syyllistyivät rikolliseen toimintaan alkuperäisen syytteen mukaisesti eli sekä teknisen toimenpiteen kiertämiseen että laittomaan purkupalveluun. Rangaistusta ei kuitenkaan määrätty tässä yksittäisessä tapauksessa erinäisistä kohtuullisuussyistä ja kun vastaajat itse antautuivat poliisille ja yhteistyössä selvittivät rikolliset sotkunsa - mitä nyt kulut jäivät vastaajien kannettavaksi.

Juttu ei jää todellakaan tähän mikäli se meistä on kiinni. Valitusluvan laatiminen Korkeimpaan oikeuteen on jo käynnissä.

r

CSS on määritelty laissa SELVÄSTI “heikoksi tekniseksi suojaustoimenpiteeksi”, eli sellaiseksi jonka murtaminen ei ole Suomessa rikos.

Kuka näitä urpoja päästää lainsäätöelimiin, ja jopa tuomareiksi asti?

Huoh. No, se hyvä puoli tässä on, että nyt on ihan konkreettisia todisteita siitä, kuinka järjetön nykyinen lainsäädäntö oikeasti on. Kyllähän sitä vakuuteltiin lakia kritisoineille, että uusi laki ei vaikuta Linux-käyttäjiin, mutta toisin kävi.

Tällaiset olivat tunnelmat käräjäoikeuden päätöksen jälkeen: http://blog.ubuntu-fi.org/2007/karajaoikeus-dvd-levyjen-suojaus-on-tehoton/