Eclipsen uusimman version asentaminen

Hankin Ubuntu 16.04 -läppärin ja pitäisi asentaa Eclipse Neon -versio ja siihen PyDev. Aikani yritettyäni totesin, että Ubuntun sovellusvalikoimasta sai vain vanhemman Eclipsen, joka ei toimi PyDevin kanssa.

Nyt tilanne on se, että Eclipse on poistettu sovelluksistani, mutta se kummittelee edelleen /usr/lib -hakemistossa.

Eclipsen sivuilta löytyisi tar-paketti mutta miten sen asentaisin? Ohjeessa http://ubuntuhandbook.org/index.php/2016/01/how-to-install-the-latest-eclipse-in-ubuntu-16-04-15-10/ sanotaan, että paketista pitäisi löytyä eclipse-inst, joka suorittamalla asennus tapahtuisi, mutta paketissa on vain ohjelma eclipse, mikä ei tunnu käynnistyvän.

Tai mikä on oikea tapa asentaa tämä tuorein Eclipse?

Puritko paketin? Käytitkö komentoriviä asentamiseen? Onko annettu tiedostolle suoritusoikeudet?

1 tykkäys

Ubuntun pakettilähde tosiaan tarjoaa vain jotain antiikin aikaista versiota Eclipsestä, joten oikea tapa on ladata tar-paketti Eclipsen kotisivuilta. Ehkäpä Ubuntun ylläpitäjillä on joku logiikka taustalla, jonka takia tarjoavat ikivanhaa versiota.

Oletkohan ladannut nyt oikean tiedoston? Kyllä siellä paketissa oli eclipse-inst-tiedosto, kun kokeilin sen asentaa. Saat graafisen asennusohjelman käyntiin esimerkiksi näin:

tar xvf eclipse-inst-linux64.tar.gz
cd eclipse-installer
./eclipse-inst

Uudelleen ladattuna siellä oli tosiaan oikeat tiedostot. Kiitos ohjeista!

En aiemmin käyttänyt komentoriviä. Nyt homma käynnistyi, mutta asennuksessa tulee tämän mallisia virheilmoituksia:

(SWT:26291): GLib-CRITICAL **: Source ID 2562 was not found when attempting to remove it

Saatko sen asennuksen kuitenkin menemään läpi tuosta virheestä huolimatta? Usein kun graafisia ohjelmia käynnistää komentorivin kautta, tulee sinne ihmeellisiä virheilmoituksia, joista ei kuitenkaan yleensä tarvitse välittää.

Joo, homma toimii! (Deletoin omin käsin vanhan version /usr/lib/eclipse -hakemistosta, mikä ei ilmeisesti ollut viisasta, piti asentaa vielä kerran.)