Elokuvien katselu Linuxilla

Millä ohjelmalla saa parhaiten katseltua vuokraelokuvia tai suoratoistona videoita? Mikä olisi hyvä palvelu hakea elokuvia Linuxille? Onko eroja palveluissa? Vaihtoehtoja on paljon.

Google Chrome

Ok. Entäs mistä palvelusta porukat käy hakemassa elokuvat? Tarjontaa on paljon.

Ei taida enää liittyä erityisesti Linux-järjestelmään. Kukin halukas ostaa suoratoistopalvelunsa ihan oman makunsa mukaan.

Ok. Kaikkien operaattorien suoratoisto- tai vuokrapalvelut siis toimivat Linuxilla helposti? Sama varmaan koskee myös musiikkipalveluita? Kaikki toimii Linuxissa helposti? TeliaTV elokuvat eivät toimi Safari-selaimella Macissa. Moni kysymys on varmaan aivan tyhmä ja itsestäänselvä monelle, mutta ei ehkä aivan kaikille vasta-alkajille.

Safari-selain on MacOS-ohjelma, eikä siis liity millään lailla otsikon alle
" Elokuvien katselu Linuxilla".
Yksilöi kohtaamasi ongelmat, jotta ehkä voit saada ohjeita/vinkkejä ongelmien ratkaisuiksi laajemmin kuin jo palstalla esitetyt, jos Linux-wiki tai muut hakukoneet eivät riitä.

Näin on, ei liity, mutta viestini on esimerkki siitä, että kaikki ei toimi helposti aina tietokoneella, vaikka niin luulisi. Minä en tiedä, toimiiko kaikki elokuvien tai musiikin vuokrauspalvelut helposti Linuxissa. Siksi minä niistä kyselen, jos minua viisaammat osaavat sanoa tarkemmin asioista.

Laitoin esimerkin, että Macin puolella ei toimi TeliaTV Safari-selaimessa, vaikka luulisi, koska se on Macin oletusselain. En viitsisi nähdä turhaan vaivaa ja kokeilla kaikkia palveluita ja hankkia niihin käyttäjätunnuksia jos joku muu tietäisi jo etukäteen, ettei joku palvelu toimi Linuxilla. Täällähän on takoitus keskustella asioista ja jakaa tietoa, eikö niin? Toki asioita voi selvitellä ilman minkään foorumin apua yksin pelkän Googlen tai muun hakukoneen avulla. Minulle riittää, että ihmiset vastaavat ketjun aiheeseen, jos osaavat ja olen kaikesta avusta kiitollinen.

Olen nyt kokeillut muutamia palveluita ja niissä tuntuu olevan aika paljon eroja Linuxissa. Kaikki eivät toimi yhtä hyvin ja elokuvien katselu yhdellä palvelulla samalla tietokoneella takkuaa enemmän kuin toinen palvelu. Joku tekijä tuonkin varmaan selittää, mutta minä en sitä tiedä.

Voisit hieman yksilöidä “elokuvien katselu yhdellä palvelulla samalla tietokoneella takkuaa enemmän kuin toinen palvelu.” On ymmärrettävä, ettei avoin ja ilmainen käyttöjärjestelmä voi tarjota ohjelmia/ajureita ym. palikoita, joista pitää maksaa patenttimaksuja.
Kertomalla, mitkä palvelut eivät toimi toivomallasi tavalla, saatat saada vihjeitä, miten ko. ongelma on ratkaistavissa - tai sitten et.

Wikistä lisää tietoa toimivuudesta. https://www.linux.fi/wiki/Elokuvapalvelut

1 tykkäys

Olen kokeillut vuokrata eri paikoista elokuvia ja katsellut niitä samalla Ubuntu-koneella. Toisessa palvelussa elokuva pyörii hyvin, toisessa hitaammin. Voi olla, että oma nettiyhteys, liian suuri elokuvan tarkkuus tai hidas kone selittää kaiken. Windows-koneella ja Macilla sujuu paremmin. Siksi kiinnostaisi tietää, tökkiikö muilla vuokraelokuvien katselu. Tarkoitus on kokeilla kaikkia näitä uusia suoratoistopalveluita, mitä nyt on tullut Suomeen ja valita sitten niistä jokin.

Tämäpä oli hyvä luettelo!!! Kiitoksia! Oma kone on syynä varmasti ongelmiin. Minulla on liian hidas Linux-kone. Pitääpä ruveta päivittämään parempaan, vaikka perusasiat handlaakin.

1 tykkäys

Ainakin youtubea kun käyttää niin videot tahmaa jos kone on hidas. Pitää alentaa vaan videon laatua niin alkaa toimimaan.

Kaikissa elokuvien vuokrauspalveluissa ei pysty vaikuttamaan elokuvan laatuun tai tarkkuuteen. SD laatu riittäisi minulle, HD on liian hyvä. Yhdessä palvelussa saa suoraan helposti valita laadun.

1 tykkäys