Etäkäyttö sisäverkossa ei onnistu

Debian serverissä asetin Remote desktopin päälle asetuksella: Sallittu vain sisäverkossa. Tällä asetuksella en pääse 192.168.0.7 osoitteesta etänä kiinni Debianiin joka on 192.168.0.36. ADSL-purkki on 192.168.0.1 ja siinä on DHCP päällä. NAT on myöskin käytössä, kuten varmaan IP-alueesta voi päätellä.
Kun tuon Sallittu sisäverkossa -ruksin ottaa pois, pääsen Ubuntun etätyöpöydällä kiinni siihen kun käytän IP-osoitetta, mutta ei verkkonimellä?!
Mitä tuohon voisi keksiä? Miksi Debian ei ymmärrä sisäverkoksi? Johtuuko siitä, että DHCP-alue on määritelty alkamaan 192.168.0.33:sta eteenpäin ja sitä ennen voidaan käyttää kiinteitä osoitteita?

Niin ja sellainen juttu vielä, että saako tuon etäkäytön päälle boottauksen jälkeen ilman, että pitää kirjautua Debianiin? Nyt näyttää siltä että ei pysty ja kun tarkoitus on pitää serveriä ilman näyttöä, hiirtä ja näppistä. Täytynee olla sitten jokin muu keino saada etäyhteys toimimaan - graafisesti toivottavasti.

Siis etäkäyttö=VNC? Siinä tapauksessa ratkaisu lienee Xvnc.

http://linux.fi/wiki/VNC

Jos Debian-kone on Ubuntu-koneen hosts-tiedostossa, niin tuo saattanee olla jokin bugi.

Tuskin tämä DHCP:een liittyy…

Voisiko pääsyä tuohon etäkäyttöön rajoittaa mieluummin palomuurin kuin etäkäyttöohjelman mahdollisten omien viritysten avulla?