EU ja MsOffice

EU otti Ms:n taas syyniinsä - nyt sekä IE:n että Officen takia:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=32464&tyyppi=1

Toivottavasti EU saa lain mukaisen ratkaisun tähänkin, niinkuin se sai kun pakotti Microsoftin luovuttamaan tietoliikenneprotokollansa myös avointen ohjelmistojen koodareiden saatavaksi (mm. Samba-ryhmä)

Mutta onneksi Vanhanen huomenna vierailee microsoftille ja tapaa itsensä Portti Bilin.

Niinpä tuo menee ja tekee käynnillään itsensä jopa epäilyttäväksi valtion hankintoja ajatellen, vaikka ei hankintapäätöksiä suoraan teksikään… Jo mahdollisuus valintojen johdatteluun Atlantin taakse kyseenalaistaa Vanhasen ja hänen puolueensa luotettavuuden.

No tuo nyt on jo aika pitkälle vietyä salaliittoteoretisointia. Kyseessä on kuitenkin maailman rikkain mies ja maailman varakkaimman kehitysapujärjestön johtaja, joka on yleisesti ottaen tunnettu varsin fiksuna kaverina, Microsoftin ajoittain kyseenalaisista menetelmistä huolimatta. Ei liene yliampuvaa väittää että Gatesilla on enemmän valtaa kuin monella pienen valtion päämiehellä (Vanhanen?). Jos tulisi tilaisuus keskustella Gatesin kanssa, tuskin sitä kannattaisi jättää hyödyntämättä.

ai niinkö luulet?

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/64396.shtml

…mutt luulo ei oo aina tiedon väärti…

Kieltämättä aika tempun tekivät… Vois miettiä vähän suomalaisiakin yrityksiä vaihteeksi.

No nyt oot, Maakuth, sitt oppinu jotain muutakin kuin mitä kirjasta löytyy …toivoakseni… etkä kuvittele muita vainoharhaisiksi omassa sinisilmäisyydessäsi… josta muistutukseksi ilkeämielisesti sanontasi: No tuo nyt on jo aika pitkälle vietyä salaliittoteoretisointia…

sorry!

ja kummallista, kun nyt kelpaa maksuttomuuskin kiitoksen aiheeksi ja ohjelmiston vastaanottamiseksi ja kriteeriksi.
Ei se OpenOfficen kohdalla ollut minkään arvoinen perustelu suositukseksi koulujen ohjelmistoksi. (toki joitain poikkeuksia on)
…niin ne vaihtelee kouluhallituksenkin mielet…

Joopa joo. Onhan tuo vähän kumma tilanne kun kukaan ei kyseenalaista että otetaanko tuo kyseinen “lahjoitus” vastaan. Kuinkahan jos vaikkapa McDonalds lahjoittaisi roskaruokaa kouluruokien tilalle, mahtaisiko siitä aiheutua keskustelua? Tiedä sitten mahtoiko Vanhasella olla moista mielessä, käsittääksenihän tuo oli Gatesin yllätys.

Pitkälti ilmeisesti EU:n painostuksesta johtuen Microsoft joutui avaamaan vanhat binääri-formaattinsa ‘kaiken kansan’ nähtäväksi. Mutt mitä saatiin? Siitä ooxml:äänkin tutustuneen osaajan ensivaikutelma:

Tiedoksenne myös: latasin nuo M$:n office binääriformaattien kuvaukset
itselleni ja tutustuin niihin pikaisesti. Aivan “kasaan räävittyjä” (eli
väkisin koottuja minimityömäärällä). Paljon suoraan C-kielen (ehkä C#
tai C++) typedef-määrittelyjä, osin jopa ilman kommentteja. Maailmalla
onkin niistä kirjoituksia, joissa käytetään niistä adjektiivia “insane”.
_______________________________________

Tällä tempulla Microsoft ilmeisesti haluaa antaa vaikutelman, että nyt on kaikki formaatit avattu muille kilpailijoille, jotta se saisi ooxml-standardi-ehdotuksensa käsittelyyn myötämilisyyttä.

Mutta saako sitä ‘kuraa’ levittämällä?

ja nyt on Mäsällä todellinen hätä - lie jo liki pöksyissä :wink:

Nyt EU pakotti sen avaamaan paljon lisää rajapintoja ja formaattejaan
ja miten Mikkisofta sen ajoittikaan juuri ennen tsto-dokumenttien standardien teknisen tarkastelun (BRM) kokoontumista ens viikoks Geneveen…

kts lisää: http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1313232

ja toisaalta, jos mäsä ei avaisi tiedostomuotojaan ja rajapintojaan, niin se menettäis vaan enemmän asemiaan. Nyt kun on selkeästi alkanu vapaammat tuleet puhaltaa maailmalla - siis monessa muussakin yhteydessä kuin tietotekniikassa. Puhuri on tulossa jo Eurooppaan …Hollanti, Norja, Belgia, Ranska ja jopa hiukka jo Suomessakin (Tekman, puolustusvoimat…), jne
Maailmalla kaukoidän maat: Kiina, Korea, intia, etc… jossain määrin jo Venäjäkin.