Fedora 16 ja Gnome 3 - miten sammutetaan mikro?

Työpöydältä löytyy valikko, mistä kirjataan ulos. Lopullista mikron sammuttamista ei löydy. En ole keksinyt muuta kuin virtanappi tai pääte:
- su - halt ::slight_smile:

Ainakin vanhassa F14 versiossa yläreunasta löytyy Järjestelmä -> Sammuta.

Yläpalkkiin voi asentaa sammutusnappulan siirtämällä kursorin yläpalkkiin ja klikkaamalla oikeaa korvaa jolloin avautuu pikkuboxi. Siitä “Lisää paneeliin” ja sen jälkeen avautuvasta isommasta boxista kun etsii “Sammuta” valokatkaisimen jonka lisäät paneeliin.

[quote=“Seppo Jyrkinen, post:2, topic:1401”]Ainakin vanhassa F14 versiossa yläreunasta löytyy Järjestelmä -> Sammuta.[/quote]Ei löydy. Mistään valmiista valikosta >:(

Yläpalkkiin voi asentaa sammutusnappulan siirtämällä kursorin yläpalkkiin ja klikkaamalla oikeaa korvaa jolloin avautuu pikkuboxi. Siitä "Lisää paneeliin" ja sen jälkeen avautuvasta isommasta boxista kun etsii "Sammuta" valokatkaisimen jonka lisäät paneeliin.
Noinhan se menee kaikissa tähänastisissa Gnomeissa. Mutta ei tässä :o

Olen asentanut Fedora 16:ta nyt kahteen koneeseen ja kummassakin on oletuksena Gnome. Asennukset olen tehnyt LINUX FORMAT - lehden äskeisen numeron mukana tulleelta dvd:ltä. Ehkä levyssä on vikaa. Koska en viitsisi imuroida jne. Fedora 16:ta ja asentaa uudelleen niin löytäisikö joku tarvittavan tempun. Kai se olisi skripti tms. joka käynnistettäisiin ja jolla olisi oma ikoni telakassa …

[quote=“fossiili, post:1, topic:1401”]Työpöydältä löytyy valikko, mistä kirjataan ulos. Lopullista mikron sammuttamista ei löydy. En ole keksinyt muuta kuin virtanappi tai pääte:
- su - halt ::)[/quote]

??? su -c halt
su - -c 'shutdown -h now’
Tietysti monenkäyttäjän järjestelmissä fiksuinta on käyttäjän kirjautua ulos, ja tarvittaessa tuolloin sulkea järjestelmä, jos tuohon riittää käyttäjäoikeudet.
Tietenkään tavan käyttäjällä ei ole oikeuksia sulkea/sammuttaa järjestelmää vaan tuohon tarvitaan tukevammat käyttäjäoikeudet.
poweroff oikeilla oikeuksilla sulkee laitteen.

[quote=“fossiili, post:3, topic:1401”][quote author=Seppo Jyrkinen link=topic=2164.msg8876#msg8876 date=1328714358]
Ainakin vanhassa F14 versiossa yläreunasta löytyy Järjestelmä -> Sammuta.[/quote]Ei löydy. Mistään valmiista valikosta >:([/quote]
Paina Alt-näppäintä, kun olet avannut sen valikon.

Jeps, missään valikossa sitä ei kovin itsestään ole tarjolla. Kaksi vähän piilompaa reittiä kuitenkin on:

Nopeampi on se että painaa alt-nappia pohjassa kun se oikean ylänurkan valikko on auki. Silloin valmiustila-valinnan tilalle tulee sammutusnappi.

Toinen reitti sitten on kirjautua ulos. GDM:n valikoista muistaakseni pystyy sammuttamaan koneen.

[quote=“fossiili, post:1, topic:1401”]Työpöydältä löytyy valikko, mistä kirjataan ulos. Lopullista mikron sammuttamista ei löydy. En ole keksinyt muuta kuin virtanappi tai pääte:
- su - halt ::)[/quote]

En tiedä ihan tarkkaan, mikä työpöytäversio itselläni on juuri nyt käytössä, mutta oikean yläkulman vaihtoehtona on ‘käyttäjä’. Sopivasti sohaisemalla tuota hiirellä, löytyy moninaita vaihtoehtoja. Eräänä noista on tarjolla ‘sammuta’.
Itse suosin ‘Kirjaudu ulos…’, jonka operaation jälkeen valitsen tarvittaessa ‘Sulje järjestelmä’.

Asenna shell extensionsii “alternative status menu extension” ja ota laajennus käyttöön. Valikosta löytyy tämän jälkeen sammuta vaihtoehto. Näitä lisäosia voi hallita gnome-tweak-toolin kautta. Aijemmin tuo laajennus ei tässä fedorassa toiminut, mutta nyt taas toimii.