Fedora-oppitunteja IRC:ssa (Freenode)

Fedora-announce -postituslistalle (jolla muuten kannattaa jokaisen Fedoraa käyttävän olla) tipahti juuri ilmoitus IRC:ssa pidettävistä oppitunneista, joilla siis käsitellään jotain tiettyä aihetta. Oletettavasti osallistujilla on sitten mahdollisuus esittää myös kysymyksiä.

Aiheet ja aikataulut ovat saatavilla Fedoran wikissä. Nuo UTC-ajat taitavat näin talviaikaan muuntua Suomen ajaksi lisäämällä niihin kaksi tuntia. Monet noista ovatkin aika myöhään, mutta viikonloppuna senkään ei luulisi olevan este.

Eli tuonne Freenoden #fedora-classroom -kanavallehan kannattaa mennä tuolla wikissä ilmoitettuina aikoina roikkumaan, jos kiinnostaa oppia lisää esimerkiksi SELinuxin kanssa toimeen tulemisesta, Fedoraan osallistumisesta tai muusta wikissä mainitusta aiheesta. Myös uusia aihetoivomuksia tuonne voi lisätä, mutta en ainakaan itse ole ihan täysin selvillä, voiko tuota sivua ihan kuka tahansa muokata.

Suomeksi tuollaisia ei välttämättä kannata pitää käyttäjäkunnan suppeuden takia, mutta toki esimerkiksi tuonne IRCnetin #fedora.fi -kanavalle voi tulla kyselemään, jos on Fedoran tai vapaiden ohjelmien tiimoilta jotain mielen päällä.