Fedora päivitetty vahingossa Rawhideen ja aloituskysymyksiä (oli: SELinux?)

Asensin Fedoran eilen ja tänään huomasin kun kaivelin valikoita, että päivitysten hallinta ilmoitti 512 asennettavasta päivityksestä. Ei siis mitenkään automaattisesti ilmoittanut vaan piti itse aktiivisesti etsiä. Pitkään kesti (reilusti toista tuntia) mutta juuri ilmoitti, että päivitetty on. Suljin koneen ja aukaisin uudelleen. Paneeliin tuli jo päivityksen aikana epämuotoisen tähden kuva, jota klikkaamalla aukeaa ikkuna, jossa on punerta va varoituskolmio ja otsikkoteksti SELinux ha detected suspicious behavior on your system.Alenpana lukee “Alert 1 of 18.” Tekstiä on vielä lisääkin ja jotain ennaltaehkäisystä (is preventing) siinä puhutaan, mutta englannin taito on lähes olematon, joten en ymmärrä, miten tuohon tulisi suhtautua. Pitääkö minun tehdä jotain? Mikä SELinux on?

Olen käytellyt vuoden verran Ubuntua. Vastaavaa ei ole tullut esiin.

SELinux on tuollainen turvallisuusjärjestelmä, johon on asetettu tietyt käytännöt (eli tavallaan rajat), joiden mukaan ohjelmat saavat toimia. Muita toimintoja ei sitten sallita. Ubuntussa ei ole SELinuxia oletuksena, joten siellä ei varmasti tuollaisia varoituksia tule.

Näkemättä tarkkoja virheilmoituksia on vaikea sanoa, mikä siellä voisi olla vikana enkä minä edes SELinuxia kovin tarkkaan tunne. Joskus noin näyttää käyvän, olisiko ns. käytännöt nyt ristiriidassa sen suhteen, mitä päivitetyt paketit tarvitsevat, SELinux-paketteihin itseensä tulee kyllä melko usein päivityksiä.

Joku saattaa olla tästä eri mieltä, mutta minun kantani asiaan on, että SELinuxin voi ottaa peruskäytössä pois päältä, varsinkin jos ei ole ns. edistynyt käyttäjä, joka on valmis tekemään vikailmoituksia ja ratkomaan noita ongelmia. Ohjeet mm. SELinuxin kytkemiseen pois käytöstä on artikkelissa http://linux.fi/wiki/Fedoran_SELinux-asetukset, joka on tosin kirjoitettu Fedora 10:ä varten.

Edit: Kokeilinpa mielenkiinnosta asentaa Fedora 11 -livecd:n virtuaalikoneeseen ja siihen kaikki päivitykset mitä tarjottiin. Ei tullut SELinux-ilmoituksia, joten melko hankalaa sanoa, mikä voisi olla vikana sinun asennuksessasi.

Kiitos vastauksesta, joka oli selventävä. Nyt vaan on päivityksen myötä tullut muita murheita. Illalla, kun yritin sulkea koneen, se ei normaalilla tavalla sammunut. Aina vaan palasi takaisin kirjautumisruutuun käyttämättä edes boottausvalikossa. Ainoa keino oli virtabootti. Nyt aamulla kun aukaisin koneen, tuli virheilmoitus englanniksi. Ymmärsin sen niin, että se ilmoitti kernel viasta. Mitään korjausehdotusta en huomannut (tai ymmärtänyt) siinä olevan. Kaiken lisäksi koneesta kuuluu “ennenkuulumaton” klonksutus. Tasaisin välein (noin ehkä kerran sekunnissa) pieni mutta selvästi kuultava kolahdus. Tämä voi johtua siitäkin, että kuusi vuotta vanha kovalevy on tiensä päässä. Johtuisko Fedoran outo toiminta viallisesta kovalevystä?

Kokeilen nyt Gpartedilla tyhjentää levyn. Jos se silloinkin kolisee, on em. diagnoosi ehkä oikea ja edessä on kovalevyn vaihto.

Taisinpa vähän hätäillä. Kun virtanapista sammutin koneen ja aukaisin sen uudelleen, huomamsin, että bootti valikossa oli kaksi kerneliä. Käynnistin nyt alemmalla, joka ilmeisesti on se eilen päivittynyt uusi kernel. Fedora käynnistyy nyt nopeasti. Kovalevy ei enää myöskään klonksuta.

Merkillistä on, että äänet ovat käynnistyessä automaattisesti mykistyneet (punainen ruksi äänikuvakkeen päällä). Toki sen saa helposti korjattua.

Edelleenkään en saa konetta sammutettua. Kun järjestelmä valikosta painan sammuta nappulaa (pieni kuvake on harmaana)niin en pääse kuin sisäänkirjautumisruutuun. Tämä ongelma syntyi päivityksen jälkeen.

Katsotaan tulisiko Fedorasta vielä kalua varsinkin jos sammustusongelman saisi selvitettyä.

Jassoo. Nyt ei Firefoxkaan toimi. Kun näpäytän linkkiä linux.fi se aloittaa kyllä lataamisen, mutta samantien sammuttaa Firefoxin. Kirjoitan tätä toisella koneella (Ubuntussa).

Tämä on tosiaan tullut kerneloops-ohjelmasta, mikä tarkoittaa sitä, että kernelissä on tapahtunut jokin virhe. Niitä ei yleensä ihan noin vain korjata, siksi siinä ei ole mitään korjausehdotuksiakaan…

Jassoo. Nyt ei Firefoxkaan toimi. Kun näpäytän linkkiä linux.fi se aloittaa kyllä lataamisen, mutta samantien sammuttaa Firefoxin. Kirjoitan tätä toisella koneella (Ubuntussa).

Voisitko kokeilla käynnistää päätteessä Firefoxia ja liittää virheilmoituksen tänne? Käynnistyy komennolla “firefox”. Entä jos käynnistät uudemman kernelin ja annat komennon

uname -a

mitä se tulostaa? Kiinnostaisi lähinnä selvittää se, ettet ole vahingossa päivittänyt jo Fedora 12 -paketteihin, sellaistakin on joskus sattunut.

Kun kerrot kerneliongelmista ja kiintolevyn pitämästä äänestä, niin onhan sekin mahdollista, että koneessa on rautavika.

Käynnistin FF:n päätteellä ja käynnistyi. Kun yritin foorumille (linux.fi) antoi seuraavan virheilmoituksen/usr/lib/firefox-3. 5b4/run-mozilla.sh: line 131: 25400 Muistialueen ylitys $prog" ${1+"$@"} Ja foorumille en päässyt, joten kuvan sijasta tuo rimssu.

Kuten edellisessä viestissä kerroin, näppäimistökin sekoilee. Löysin kuitenkin tavuviivan (se oli nyt +) ja sain umane -a komennon annettua:
Siitä tuli ilmoitus: Linux localhost.localdomain 2.6.29.4-167.fc11.i686.PAE #1 SMP Wed May 27 17:28:2 2 EDT 2009 i686 i686 i386 GNU/Linux

Mitä merkintä i686 tarkoittaa? Asensin i386 version.

Kiintolevy ei sen jälkeen ole äänellyt, kun käynnistin koneen oikeasta kernelistä.

Suurimmat ongelmat tällä hetkellä:

Konetta ei voi sammuttaa

Firefox ei toimi

Näppäimistö sekoilee.

[quote=“jussi39, post:5, topic:720”]Käynnistin FF:n päätteellä ja käynnistyi. Kun yritin foorumille (linux.fi) antoi seuraavan virheilmoituksen/usr/lib/firefox-3. 5b4/run-mozilla.sh: line 131: 25400 Muistialueen ylitys $prog" ${1+"$@"} Ja foorumille en päässyt, joten kuvan sijasta tuo rimssu.

Kuten edellisessä viestissä kerroin, näppäimistökin sekoilee. Löysin kuitenkin tavuviivan (se oli nyt +) ja sain umane -a komennon annettua:
Siitä tuli ilmoitus: Linux localhost.localdomain 2.6.29.4-167.fc11.i686.PAE #1 SMP Wed May 27 17:28:2 2 EDT 2009 i686 i686 i386 GNU/Linux

Mitä merkintä i686 tarkoittaa? Asensin i386 version.[/quote]

Oliko kone käynnistetty uusimmalla kernelillä silloin, kun sait yo. tulosteen uname -a -komennosta? i686 on suoritinarkkitehtuuri, jos kone tukee sitä, niin Fedorassa asennetaan sellainen kerneli, lähinnä että saadaan enemmän suorituskykyä kuin i386-arkkitehtuurille käännetystä kernelistä. i686 on käytännössä Pentium Pro ja uudemmat suorittimet.

Firefoxin kaatuminen noin viittaisi siihen suuntaan, että joko päivityksessä on mennyt jotain vikaan tai sitten koneessa on rautaongelmia. Tässä muutama komento, jotka voisit vielä ajaa päätteessä. Jos package-cleanup-komennoista tulee tulosteena lista paketteja, niin silloin päivityksessä on todennäköisesti mennyt jotain vikaan.

su -c "package-cleanup --problems" su -c "package-cleanup --orphans" su -c "package-cleanup --dupes"

Ensin yksi positiivinen asia. Selain toimii. Olisikohan auttanut SElinuxin poistoyritys. Yritys siksi, ett’’ kuvake on yh’ paneelissa. Kuten huomaat n’pp’insekoilu jatkuu. SELinux kuvake on poistosta huolimatta yh’ paneelissa ja ilmoittaa antaa my;s ilmoituksen. Mielest’ni tein poiston juuri ohjeen mukaan. Kokeilin my;s ohjeen lopussa ollutta toista keinoa ja sain siit’ kuvan, jonka yrit’n liitt’’. Sen mukaan SELinux olisi poissa.

Kone oli k’ynnistetty sill’ kernelill’ ,jolla se yleens’ k’ynnistyy., eli ilmeisesti uusimmalla. Ylimp’n’ olevalla kernelill’ se ei aamulla k’ynnistynyt kunnolla.

Cleanup komento ei tuottanut mit’‘n mielest’ni huolestuttavaa. Laitan siit’kin kuvan. Komensin my;s kaksi muuta kohtaa mutta ei niiss’k’'n n’ytt’nyt tapahtuvan kummallisempaa. Orphans komento luetteli joukon paketteja, mutta ei antanut virheilmoitust tms.

Mist’ kuvat liitet’‘n_liitetiedostona. En osaa k’ytt’’ muuta tapaa.

Jos en nyt ihan väärin muista, niin ylin olisi kyllä se uudempi, alempana olevat ovat vanhempia, näin ainakin yleensä. Versioita vertailemalla voi päätellä jotain, isompi luku tarkoittaa uudempaa kerneliä.

Orphans komento luetteli joukon paketteja, mutta ei antanut virheilmoitust tms.

Valitettavasti tämä on hieman huolestuttavaa, orphan-paketit ovat sellaisia, joita ei ole missään asennuslähteessä/pakettivarastossa, joten jotain koneen pakettivalikoimassa on mennyt sekaisin.

Mist' kuvat liitet''n_liitetiedostona. En osaa k'ytt'' muuta tapaa.

En tiedä. Taisipa olla niin, että foorumilta on poistettu se toiminto käytöstä turvallisuussyistä…

Lisäys: Jos sinulla nyt kuitenkin sekä pääte että selain toimii, niin valitse orphans-komennon tuloste hiirellä, avaa kontekstivalikko (hiiren oikea näppäin yleensä), valitse Kopioi, niin sitten varmaankin pystyt liittämään tekstin tänne.

[juhani@localhost ~]$ su -c "package-cleanup --orphans"
Salasana:
Setting up yum
Loaded plugins: refresh-packagekit
NetworkManager-0.7.1-4.git20090414.fc11.i586
NetworkManager-glib-0.7.1-4.git20090414.fc11.i586
NetworkManager-gnome-0.7.1-4.git20090414.fc11.i586
bind-libs-9.6.1-0.4.rc1.fc12.i586
bind-utils-9.6.1-0.4.rc1.fc12.i586
cairo-1.8.6-2.fc11.i586
cpuspeed-1.5-7.fc12.i586
createrepo-0.9.7-8.fc12.noarch
cups-1.4-0.b2.18.fc12.i586
cups-libs-1.4-0.b2.18.fc12.i586
dirmngr-1.0.2-2.fc11.i586
empathy-libs-2.27.2-1.fc12.i586
glx-utils-7.6-0.1.fc11.i586
gnome-applets-2.27.2-3.fc12.i586
gnome-bluetooth-2.27.5-2.fc12.i586
gnome-bluetooth-libs-2.27.5-2.fc12.i586
gnome-desktop-sharp-2.26.0-2.fc12.i586
gnome-games-2.26.2-1.fc11.i586
gnome-games-help-2.26.2-1.fc11.noarch
gnome-python2-2.27.1-2.fc12.i586
gnome-python2-bonobo-2.27.1-2.fc12.i586
Tässä nyt ensi alkuun kopion komennon tuloksesta.

Kyllä käynnistys tapahtui varmaan vanhemmasta kernelistä …29…Uusi …30… on päällimmäisenä ja siitä kun ensin käynnistin, ei Fedora toiminut näinkään hyvin kuin nyt. Kuten huomaat, sain ääkköset kuntoon näppäimistö valikosta. Sinne oli mennyt USA, jonka siis vaihdoin suomeksi.

Yrintin asentaa Operaa Opera,com sivulta. Alku lähti hyvin mutta sitten tuli ilmoitus: Toimintoa ei voitu tehdä. Pyyntö epäonnistui. More details näytti "Message dis not receive a reply (timeout by message bus). Samantapaiseen virheilmoitukseen stoppasi Skypen asennus.

Kaikkein mystisin juttu on, että konetta ei pysty sammuttamaan. Yritin komentoa su shutdown now, mutta salasana ei kelvannut (vaikka on muualla kelvannut).

Muistui mieleen asennuksen loppuvaihe, jossa tarjottiin mahdollisuutta asentaa useita paketteja?Tällaisesta ei puhuttu mitään hyvissä Fedoran asennusohjeissa. Asensin ainakin suomen kieli paketin ja jonkin muunkin, jota en enää muista. Olisiko tämä vaihe vain pitänyt ohittaa.

Joko suosittelet uutta asennusta? Jos, niin kyselen siitä hieman lisää.

Pistän vielä /etc/sysconfig/selinux kautta otetut tiedot. Mistähän johtuu, että vaikka SELINUX=disapled, sen kuvake on yhä paneelissa ja jos sitä klikkaa, niin “alertit” sen kuin lisääntyy eli nyt niitä on jo 23. Näyttäisi, että se on kuitenkin käynnissä.

This file controls the state of SELinux on the system.

SELINUX= can take one of these three values:

enforcing - SELinux security policy is enforced.

permissive - SELinux prints warnings instead of enforcing.

disabled - SELinux is fully disabled.

SELINUX=disabled

SELINUXTYPE= type of policy in use. Possible values are:

targeted - Only targeted network daemons are protected.

strict - Full SELinux protection.

SELINUXTYPE=targeted

[quote=“jussi39, post:9, topic:720”]NetworkManager-0.7.1-4.git20090414.fc11.i586
NetworkManager-glib-0.7.1-4.git20090414.fc11.i586
NetworkManager-gnome-0.7.1-4.git20090414.fc11.i586
bind-libs-9.6.1-0.4.rc1.fc12.i586
bind-utils-9.6.1-0.4.rc1.fc12.i586
cairo-1.8.6-2.fc11.i586
cpuspeed-1.5-7.fc12.i586
createrepo-0.9.7-8.fc12.noarch
cups-1.4-0.b2.18.fc12.i586
cups-libs-1.4-0.b2.18.fc12.i586
dirmngr-1.0.2-2.fc11.i586
empathy-libs-2.27.2-1.fc12.i586
glx-utils-7.6-0.1.fc11.i586
gnome-applets-2.27.2-3.fc12.i586
gnome-bluetooth-2.27.5-2.fc12.i586
gnome-bluetooth-libs-2.27.5-2.fc12.i586
gnome-desktop-sharp-2.26.0-2.fc12.i586
gnome-games-2.26.2-1.fc11.i586
gnome-games-help-2.26.2-1.fc11.noarch
gnome-python2-2.27.1-2.fc12.i586
gnome-python2-bonobo-2.27.1-2.fc12.i586

Kyllä käynnistys tapahtui varmaan vanhemmasta kernelistä …29…Uusi …30… on päällimmäisenä ja siitä kun ensin käynnistin, ei Fedora toiminut näinkään hyvin kuin nyt.[/quote]

Tuolla luettelossa on useita fc12-merkittyjä paketteja, mikä tarkoittaa sitä, että sinulla on nyt järjestelmässäsi sekaisin Fedora 11:n ja tulevan Fedora 12:n paketteja. Myös kerneli 2.6.30 on tällä hetkellä vain Fedora 12:n “valmisteluversiossa”. Jostain syystä olet päivittänyt järjestelmään ns. Rawhide-paketteja, Rawhide on tuo seuraavan Fedoran valmisteluversio ja siinä saattaa olla moniakin asioita rikki.

Tällaista päivitystä ei kovin järkevästi pysty perumaan, suosittelen kyllä Fedora 11:n asentamista uudelleen.

Muistui mieleen asennuksen loppuvaihe, jossa tarjottiin mahdollisuutta asentaa useita paketteja?Tällaisesta ei puhuttu mitään hyvissä Fedoran asennusohjeissa. Asensin ainakin suomen kieli paketin ja jonkin muunkin, jota en enää muista. Olisiko tämä vaihe vain pitänyt ohittaa.

Hmm, loppuvaiheessa? En ole DVD:ltä Fedora 11:tä itse asentanut, mutta yleensä valinnat tehdään kyllä alkuvaiheessa ja sen jälkeen asennusohjelma hoitaa asennusvaiheen tavallaan automaattisesti.

Suuret kiitokset vaivannäöstäsi. En tiedä, miten väärät paketit ovat joutuneet joukkoon. Helpotti, kun olet samaa mieltä, että asennus kannattaa tehdä uudestaan. Huomasin, että asennusohjeet oli tehty live CD:ltä asennettaessa. Om asennuslevyni i386 DVD (3,5 GT) ktorrentilla ladattuna. Siinä hienoine ero asennusohjeisiin.

Kannattaisiko nyt tehdä aivan ohjeiden mukaan, eli ladata live i686 cd. (Koneen prosesrori Intel Celeron 2,5).

Poistaako uusi asennus vanhan automaattisesti eli kun osioinnissa valitsen kohdan käytä koko levyä, niin se on sillä selvä. Voin tietenkin poistaa Gpartedilla nykyisen Fedoran, mutta ei tietenkään silloin, jos se on turhaa.

Jos vielä näihin jaksat vastata, vaikka juhannus painaa päälle. Minulla eläkeläisenä on hyvää aikaa, mutta entä nuoremmilla?

Hyvää juhannusta kuitenkin ja suurkiitokset tähänastisesta avusta!

Käytä koko levyä poistaa levyltä kaiken turhan, eli sillä voit korjata systeemin helposti.


Eero

[quote=“jussi39, post:11, topic:720”]Suuret kiitokset vaivannäöstäsi. En tiedä, miten väärät paketit ovat joutuneet joukkoon. Helpotti, kun olet samaa mieltä, että asennus kannattaa tehdä uudestaan. Huomasin, että asennusohjeet oli tehty live CD:ltä asennettaessa. Om asennuslevyni i386 DVD (3,5 GT) ktorrentilla ladattuna. Siinä hienoine ero asennusohjeisiin.

Kannattaisiko nyt tehdä aivan ohjeiden mukaan, eli ladata live i686 cd. (Koneen prosesrori Intel Celeron 2,5).[/quote]

En tosiaan ole itse kokeillut tuota Fedora 11:n DVD-asennusta, en osaa sanoa olisiko siinä sitten jotain vikaa. Mutta yksi hyvä keino saada sellainen perusasennus olisi valita alkuruudussa suomalainen näppäimistö ja suomen kieli, sitten valita, että käytetään koko levyä Fedoralle ja antaa mennä muuten oletusasetuksilla. Kun olet valinnut suomen kielen asennusohjelmassa, niin asennukseen tulee kyllä mukaan kaikki suomen kielen tukeen kuuluvat paketit automaattisesti. Jos lataa live-cd:n ja asentaa siltä, niin ehkä tärkeimpänä siinä ei tule mukana OpenOfficea, joka on monille tärkeä.

Olen ainakin kerran aiemminkin törmännyt vastaavaan tilanteeseen, että aloitteleva Fedora-käyttäjä on päivittänyt koneeseensa testiversion paketteja. Olisikohan jossakin käyttöliittymässä sitten joku sellainen kohta, joka harhauttaa… Erityisesti Järjestelmä, Ylläpito, Ohjelmistolähteet -sovelluksen kanssa kannattaa olla varovainen, sieltä jos valitsee ns. Rawhide-lähteet, niin silloin kone päivittyy seuraavaan testiversioon.

Jos vielä näihin jaksat vastata, vaikka juhannus painaa päälle. Minulla eläkeläisenä on hyvää aikaa, mutta entä nuoremmilla?

Itselläni meni juhannussuunnitelmat yllättäen uusiksi, niin ehtii vaikka Linux-asioita netissä miettiä, hyvää juhannusta siitäkin huolimatta kaikille :slight_smile:

Kiitos vinkistä. Näin itse asiassa tein ja nyt on Fedora 11 asennettuna i.686 Live CD:ltä Nyt alkaa säätäminen (flash, YLEn elävä arkisto, Skype jne). Ensin kait pitää asentaa RPM Fusionit, sekä free, että non-free paketit.

Voisin kuvitella, että jossakin odottaa melkoinen määrä päivyksiä. Miten olisi viisainta edetä; odottaa päivityskuvakkeen ilmaantumista paneeliin vai itse aktiivisesti jostain hakea päivityksiä. Jälkimmäisestä tavasta on eiliseltä huonoja kokemuksia mutta voihan sen ilmeisesti tehdä oikeinkin.

Menee jo aiheesta ohi; pitää kait vaihtaa kohta ketjua.

VPV ehti tätä kirjoittessa vastata. Valitsin sen LiveCD: Joku Abiword siellä taitaa olla OO:n sijasta. Saako sen asennettua näin jälkeenpäin?

Minulla on juuri nyt edessä Fedora 10, jossa päivitykset saa itse haettua valikosta Järjestelmä, Ylläpito, Päivitä järjestelmä. Fedora 11:ssä on varmasti hieman samaan tapaan, en muista ulkoa. Valitettavasti nuo asennus- ja päivitystyökalut ovat hieman heikosti suomennettuja juuri nyt, tämä johtuu ohjelmistovirheestä, joka aiheuttaa sen, ettei tehtyjä suomennoksia käytetä.

VPV ehti tätä kirjoittessa vastata. Valitsin sen LiveCD: Joku Abiword siellä taitaa olla OO:n sijasta. Saako sen asennettua näin jälkeenpäin?

Saa. Graafisesta työkalusta neuvoisin seuraavasti: Järjestelmä, Ylläpito, Lisää tai poista ohjelmistoja. Valitse vasemmalta Pakettikokoelmat. Oikealle tulee pitkä luettelo, valitse sieltä Toimisto/Tuottavuus ja sitten Toteuta. Päätteestä:

su -c "yum groupinstall 'Toimisto/Tuottavuus'" pitäisi toimia, jos en tehnyt kirjoitusvirheitä.

Huom. Vaihdoin otsikkoa vähän enemmän ketjun sisältöä kuvaavaksi, voidaan varmaan jatkaa täällä silti keskustelua.

Hyvää juhannusaamua!

Mennäänpä järjestyksessä. Järjestelmä->ylläpito valikosta en ensi alkuun huomannut esittämäsi tapaista valintaa mutta tarekemmin katsoen onhan siellä “Sofwaew Update”, joten kokeilen seuraavaksi sitä.

Tarkemmin ajatellen en tässä koneessa tee mitään OpenOfficella. Abi riittää.

Asensin Operan. Käynnistyy nopeammin kuin tuo FF:n beta. Lisäksi pystyy taikasauvalla tallentamaan mm. foorumeiden sisäänkirjautumistiedot. Vanhemmalla FF versiollakin pystyi, ei tässä nyt oletuksena olevassa Beta versiossa.

Flash toimii, mutta YLEn Elävä Arkisto ei. Olen kokeillut kaikenlaista: lisäsin VLC mozilla pluginin ja poistin vastaavan Totemin. Lisäksi asensin kymmenkunta pakettia, joissa luki Gstreamer. Valitsin paketit summassa, kun ei ole mitään hajua mitä välttämättä pitäisi valita. Vai pitäisikö noita olla ollenkaan?

Ilmoittelen, että olen nykyåån onnellinen Fedora 10 käyttäjä: Kaikki toimii hienosti. EasyLifellä sain asennettua sellaiset multimediakoodekit, että YLEn Elävä Arkistokin toimii (Totemilla). Myös Skype asentui sitä kautta. FF:stä on parempi versio (…11…) kuin Fedoran 11:sta beta sellainen. Koneen käynnistämisessä ja sammuttamisessa ei ole ollut ongelmia. Tänään tuli isompi päivitys ja sekin sujui ongelmitta.

Jos kaikki jatkuu tähän malliiin taidan asentaa tämän uudelle koneelle vakituiseen käyttöön.