Fedora11 ei asennu

Ei vaikka mitä tekisi.
Live-levyltä ilmoittaa vaan ohjelman virheestä kun
pitäisi luoda osiot ja homma tyssää siihen.
Dvd-levyltä päivittäessä ei päivityksen jälkeen toimi mikään.
Tuolla toisella fedora-foorumilla oli neuvo käynnistää live-levyltä tekstitilassa mutta
sekin pysähtyy ilmoitukseen että anakonda on rikkki.
Onko ainut mahdollisuus vain odottaa että 12 olisi mahdollisesti asennettavissa?

[quote=“Kisu, post:1, topic:760”]Ei vaikka mitä tekisi.
Live-levyltä ilmoittaa vaan ohjelman virheestä kun
pitäisi luoda osiot ja homma tyssää siihen.
Dvd-levyltä päivittäessä ei päivityksen jälkeen toimi mikään.
Tuolla toisella fedora-foorumilla oli neuvo käynnistää live-levyltä tekstitilassa mutta
sekin pysähtyy ilmoitukseen että anakonda on rikkki.
Onko ainut mahdollisuus vain odottaa että 12 olisi mahdollisesti asennettavissa?[/quote]

Oletko tarkistanut, että dvd levy on ehjä?


Eero

Kyllä olen tarkistanut ja kaikki pitäisi olla ok.
Mutta tein sitten hankalimman kautta eli tein
puhtaan 10 asennuksen päivityksineen ja sen jälkeen
preupgrade. Kolmen ja puolen tunnin jälkeen mulla on nyt fedora 11
joka toimii.
Mikäli joku muu tekee samalla lailla niin ei kannata hermostua kun se
tekee niitä loppuasetuksia - se kestää melkein puoli tuntia. Mutta lopussa kiitos seisoo!
Toivottavasti 12 on helpompi asentaa.

[quote=“Kisu, post:1, topic:760”]Live-levyltä ilmoittaa vaan ohjelman virheestä kun
pitäisi luoda osiot ja homma tyssää siihen.[/quote]

Muistaakseni Live-versio ehdottelee asennettaessa ext4-tiedostojärjestelmää ja siis erillistä ext3 tms. boot-osiota.
Sain kuitenkin asennetuksi pariin koneeseen pienten pähkäilyjen jälkeen 64-bittisen sekä 32-bittisen Fedora 11 -järjestelmän.

Fedora 11 on kärsinyt tosiaan ongelmista asennuksen suhteen (anaconda), mutta monet ongelmista ovat tiedossa ja korjattu seuraavaan versioon.

Jos käytössä on nopea yhteys, niin helpommalla ehkä pääsee tekemällä oman Live-CD:n. Tuossa on sitten tuoreet päivitykset myös anacondaan.

Yksi mahdollisuus on käyttää myös Fedora Unity -yhteisön tekemiä versioita:
http://fedoraunity.org/re-spins-info/faq/what-are-the-fedora-unity-re-spins

New Fedora 11 Re-Spin in testing (+ anaconda updates)

Sama juttu täällä. Laitoin F11 i386 netinst-imagen usb-tikulle ja boottasin eeepc 900hd:n siitä. Homma stoppaa ennen osiointia. Onkohan jollain muulla kuin funetin palvelimella korjattua versiota tuosta Fedoran asennusohjelmasta, jonka netinst lataa ennen asennusta? Ei viitsisi kaikkia mirroreita huvikseen kahlata läpi.

edit:
Hain live-cd:n imagen ja boottasin sen tikulta - käynnistyy ok. Työpöydällä on linkki josta asennuksen saa käyntiin, ja sehän stoppaa samaan kohtaan. Mites tää nyt näin menee, Fedorasta kun on vuosien varrelta pääasiassa hyviä kokemuksia.

Tietääkseni asennusohjelmasta ei ole päivitettyä versiota. Jospa tuo respin tässä pian valmistuisi, siinä saattaisi sitten olla. Tyypillisesti Fedora ei ole tehnyt virallisia päivitettyjä asennuslevyjä, koska seuraavan version kehitystyö on koko ajan menossa ja tuollaiset olisivat vain siitä ajasta pois. Jos F11:n asennus ei onnistu, niin voi esimerkiksi kokeilla asentaa F10:n ja päivittää sen preupgradella F11:ksi - tai sitten odottaa pari päivää ja asentaa F12 Alphan, jos niin tuore jakeluversio ei pelota.

Kerrotko mistä F12 alphan saa? Olen yrittänyt metsästää toimivaa download linkkiä, sitä löytämättä.


Eero

Jeps, kokeilin live-levyltä ajaa yum update anaconda, mutta eipä ole uutta versiota olemassa. Sinänsä fiksusti tehty tuo live, että se mitä ei tule imagessa mukana, voi asentaa yumilla. Näin asennetut eivät jää mihinkään talteen kun koneen sammuttaa, mutta on laaja valikoima softaa käytössä livelläkin, jos vain nettiyhteys on käytössä. Kokeilin tehdä uutta liveäkin (tosin taitaa olla hyödytöntä kun uutta anacondaa ei sitten olekaan), mutta se livecd-creator jumiuttaa koko koneen jossain loppuvaiheessa. En tiedä tarkkaan mihin se kaatuu, kun koko homma tuolla koneella ja tikulla kestää pari tuntia - koko aikaa ei jaksa kytätä mitä on menossa.

Nyt pitää miettiä miten tuosta etenisi, kone tulee olemaan reissun päällä mukana, eikä kauheasti tuohon ole halua asentaa mitään alphaa jota sitten säätää puutteellisissa olosuhteissa. F10->F11 päivitys vie aikaa ja onko se lopputulos sama kuin olisin asentanut F11 suoraan? Eli jääkö jotain ylimääräistä F10:stä levylle, jne…
F10 kyllä on toimivaksi todettu, mutta sen pakollinen uusiminen tulee aiemmin vastaan kun tuki loppuu…

Virallinen alphan julkaisupäivä on huomenna, tämän sivun mukaan: https://fedoraproject.org/wiki/Schedule
Jos aiemmista julkaisuista on jotain pääteltävissä, niin tuossa iltapäivästä Suomen aikaa tuota saanee torrenttina, hyvällä tuurilla esim. Funetiltakin.

Hankala kysymys, eipä kai se lopputulos aina ole ihan sama. Päivitin pari päivää sitten yhden koneen preupgradella F10 -> F11 ja kaikki sujui sinänsä ihan hyvin. Suosittelen kuitenkin sivun https://fedoraproject.org/wiki/Upgrading_Fedora_using_yum vinkkien läpikäyntiä päivityksen jälkeen. Tuossa yhdessä koneessa huomasin, että tekemällä [tt]yum grouplist[/tt] ja sitten [tt]yum groupupdate[/tt] niille ryhmille, jotka näyttivät oleellisilta, asentui muutamia mahdollisesti tärkeitä lisäpaketteja, mm. gnome-disk-utility ja jotain sormenjälkilukijoihin liittyvää.

Sen lisäksi katsoin komennolla

F10:stä jäljelle jääneet paketit, latasin [tt]yumdownloader[/tt]-komennolla niiden F11-versiot ja asensin ne. Paketteja jää jäljelle lähinnä silloin, jos versiot ovat samat, mutta aiemmassa julkaisussa on suurempi release-numero, esim. foo-1.0-2.fc10.rpm ja foo-1.0-1.fc11.rpm. Näin ei periaatteessa saisi edes olla, mutta virheitähän sattuu…

Sitten tein tuon

ja kävin läpi, että tarvitseeko tehdä asetustiedostoihin mitään muutoksia, useimmiten ei kylläkään tarvinnut.

Lopuksi ajoin vielä

Tärkeintä oikeastaan on kuitenkin se, että järjestelmä toimi ihan täysin heti preupgraden jälkeen ja kaikki tuo siivoilu oli oikeastaan vain tuollaista ylimääräistä puuhastelua, jota itse mielelläni teen, jotta järjestelmä pysyy siistinä.

F10 meni heittämällä eeepc:lle. Sitten kokeilin preupgradella päivittää F11:een, se lataili paketteja pitkän tovin, boottasi päivitykseen ja anacondahan sieltä käynnistyi - kaatuen sitten samaan kohtaan. Vähän kuin päätä takoisi seinään.
No, siivosin sitten preupgraden hakemat kamat pois ja tyydyin sitten jättämään F10:n paikalleen. Fedorassa ei vain jostain syystä tunnistu tuo rtl8187 -wlan-kortti
Tuoreessa Ubuntun netbook remixissä ajuri toimii, mutta kallistun kyllä muuten enemmän Fedoran kuin buntujen puolelle.

No jopas. Yritin asentaa kde-livelevyltä koneen sotkemisen jälkeen uudestaan fedoraa vaan eihän se onnistunut. Mutta sen verran onnistui että se jätti jälkeensä lvm-osion.
No, päätin yrittää dvd-levyllä ja koska olin varma että ei se onnistu niin annoin sen käyttää “käytä linux osioita” jolloin koko homma meni ihan kauniisti.
Eli nyt mulla on fedora 11 dvd:ltä asennettuna. Ainut että nyt mulla ei ole hajuakaan paljonko se on antanut /:lle ja paljonko home:lle :o
Eihän sillä muuten ole niin väliä mutta olisi kiva tietää seuraavaa versiota asentaessa että saisi homen säilymään.
Koko dev/sda5 -lvm2 on kooltaan 136,52GiB

[quote=“Kisu, post:13, topic:760”]No jopas. Yritin asentaa kde-livelevyltä koneen sotkemisen jälkeen uudestaan fedoraa vaan eihän se onnistunut. Mutta sen verran onnistui että se jätti jälkeensä lvm-osion.
No, päätin yrittää dvd-levyllä ja koska olin varma että ei se onnistu niin annoin sen käyttää “käytä linux osioita” jolloin koko homma meni ihan kauniisti.
Eli nyt mulla on fedora 11 dvd:ltä asennettuna. Ainut että nyt mulla ei ole hajuakaan paljonko se on antanut /:lle ja paljonko home:lle :o
Eihän sillä muuten ole niin väliä mutta olisi kiva tietää seuraavaa versiota asentaessa että saisi homen säilymään.
Koko dev/sda5 -lvm2 on kooltaan 136,52GiB[/quote]

Onko home omalla lv:ään vai koko / samassa? Mikäli on koko juuri samassa, niin joudut hieman pilkkomaan.


Eero

[quote=“tekki, post:12, topic:760”]F10 meni heittämällä eeepc:lle. Sitten kokeilin preupgradella päivittää F11:een, se lataili paketteja pitkän tovin, boottasi päivitykseen ja anacondahan sieltä käynnistyi - kaatuen sitten samaan kohtaan. Vähän kuin päätä takoisi seinään.
No, siivosin sitten preupgraden hakemat kamat pois ja tyydyin sitten jättämään F10:n paikalleen. Fedorassa ei vain jostain syystä tunnistu tuo rtl8187 -wlan-kortti
Tuoreessa Ubuntun netbook remixissä ajuri toimii, mutta kallistun kyllä muuten enemmän Fedoran kuin buntujen puolelle.[/quote]

Päivitetääs tätäkin, kuinka sain F11:n uppoamaan eepc 900HD:lle pienen säätämisen jälkeen:

Ongelmana oli siis että anaconda kaatui tutkiessaan mille osiolle alkaisi asentaa.
Otin kiintolevyn koneesta ja siirsin sen toiseen koneeseen. Toisella koneella sama juttu! Eli jostain syystä anaconda kaatuu tuon kiintolevyn kanssa. Levyssä ei sinänsä ole mitään vikaa. Sain sitten asennettua F11:n eeepc:ssä olevalle usb-levylle, ja asennuksen jälkeen kloonasin gpartedilla toimivan osion usb-levyltä sisäiselle kiintolevylle, muutin grubin asetukset boottaamaan kiintolevyltä ja avot, kone lähtee käyntiin kovolta. Käsin säädettävää jäi ainoastaan kääntää realtekin ajuri rtl8187 -wlan-kortille, sekä xfce:n näppäinoikoteihin lisätä eeepc:n virtanapille toiminto xfce-session-logout, että virtanapista painamalla saa sammutusvalikon ruudulle. Muuten toimii kuin unelma, mutta wlanin poiskytkeminen jumiuttaa koneen toisinaan. Olisiko wlan-ajurin keskeneräisyys tältä osin syynä ettei sitä ole otettu jakeluun mukaan…?