Fedora16 ja joitakin päivitysongelmia

Nyt olen päässyt päivittelemään F15 -> F16. Päivitys Netinst-levyiltä kyllä hienosti onnistuu (i386 tai x86_64-versiot), mutta … graafinen ympäristö ei tahdo millään käynnistyä ilman vga-määritystä eli nomodeset kernel-parametriä :frowning:
Näytönohjaimina ei niin tuoreimpia ATI- kuin Nvidia -ohjaimiakaan. Eletään toivossa, että päivitykset tuovat ratkaisun ongelmiin.
Pitänee ehkä kokeilla ihan uutta asennusta, josko tuolloin ongelmia ei olisi.
Vielä on preupgrade- kokeilut jääneet tekemättä.

Mitä ajureita käytät? Suljetuilla ajureillahan nomodeset on pakollinen, koska ne eivät osaa kernel mode settingiä.

En ole asennellut suljettuja ajureita. /var/log/Xorg.0.log ei osoita mitään sellaista, josta itse ymmärtäisin ongelman riippuvan (tiedosto on turhat pitkä esitettäväksi, kun kernel-parametri nomodeset ajaa X:n ihan asiallisesti). Tässä laitteessa komento antaa tulokseksi integroidulla ohjaimella:

lspci | grep VGA 01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS880 [Radeon HD 4200]
Voisihan ongelma olla jälleen siinä, että edellisestä jakelusta F15 päivitetty järjestelmä ei nikottelematta siedä vanhempia määrittelytiedostoja.
Asiahan olisi ratkaistavissa luomalla uusi käyttäjä (tosin X ei käynnisty edes Login-ruutuun) tai kokeilemalla puhdasta asennusta.
Toistaiseksi riittänee, että saan X:n käynnistymään (Virtuaalikonsolit pelaa ongelmitta). F16:n Grub2 on tehnyt ihan uuden ympäristön ihmetellä grub:in uusia ominaisuuksia.
Summa summarum: ihan ongelmitta Fedora 15 ei ole päivittynyt Fedora 16:sta kaikilla erilaisilla koneillani.
PS. Tänään tulikin mm. xserver-päivityksiä uuden kernelin 3.1.1-1.fc16.x86_64 ohella. Noista ei kuitenkaan ollut ratkaisuksi nykyiseen “ongelmaan”, joka on ratkaistu ‘nomodeset’ -määrein.