Minkälaista politiikkaa toteutatte Fedoran ohjelmalähteiden suhteen? En tiedä, mitä tavaraa tulee rawhide-repoista, mutta ensimmäisenä toimenpiteenä poistan ne käytöstä (SELinux:in ohella ehkä joskus pitää perehtyä SELinux:iin tarkemmin.).
Hieman vaihtelevasti jakelusta myös otan pois -testing -repot, vaikka tuo taitaa jo “sotia” Fedoran filosofian kanssa. Mutta kun Fedora on kuitenkin melkoisen tuore ja uudistuva (mm. kerneliä myöten), tuntuu joskus ‘testing’ jotenkin turhan innovatiiselta ratkaisulta.
Repoistakin käytän vain virallisia lähteitä tosin Adoben repolla täydennettynä, jotta (32-bittinen) Flash-plugin päivittyisi samalla päivitettäessä jakelua.
Rawhide on Fedoran kehitysversio (eli tällä hetkellä tuleva Fedora 16) eikä sitä kannatakaan käyttää, ellei sitten erityisesti halua testata: https://fedoraproject.org/wiki/Rawhide . Rawhiden ei pitäisi olla oletuksena käytössä missään julkaistussa Fedoran versiossa eikä edes Alphoissa tai Betoissa.
Minä käytän yleensä updates-testingiä ja annan sitten paketeista palautetta https://admin.fedoraproject.org/updates/ -järjestelmässä, varsinkin jos löydän bugeja. Jos testailu ei kiinnosta ja haluaa pitää järjestelmänsä vähän vakaampana, niin updates-testing kannattaa jättää ottamatta käyttöön.
Minulla on lisäksi käytössä rpmfusionin free- ja nonfree-repot (updates-testing niistäkin), Adoben repo Flashia varten, Google Earth -repo (asentuu automaattisesti Earthin RPM:n mukana) sekä Chromium stable -repo osoitteesta http://repos.fedorapeople.org/repos/spot/chromium-stable/ .
Minä pidän oletusrepot ja sitten lisään aina Livnan sekä RPMFusionin (molemmat niistä). Noilla on pärjännyt hyvin, eli tyyliin näin:
rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release.rpm http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm
Minulla on yleensä aika vastaava kuin odysseuksella, paitsi että tuolta RPM Fusionin nonfree-osastolta en yleensä tarvitse mitään joten jätän sen laittamatta.
Rawhiden paketteja ei kannata suoraan sekoittaa vakaan Fedoran paketteihin. Usein riippuvuuksien takia korvautuu puoli käyttöjärjestelmää Rawhiden paketeilla. Ja onneksi tosiaan Rawhidea ei Fedorassa kyllä vahingossa pitäisikään päätyä käyttämään.
Onkohan minulla sitten huono arvontanumero, sillä joudun poistamaan nuo rawhide-repot - lähes vakiona versiopäivitysten yhteydessä? Muistaakseni juuri joskus vahingossa päivitin koneeni noista rawhide-repoista, ja arvaanhan sen sitten miten kävi Hämmästelin vain valtavaa määrää päivityksiä. Mutta tuleehan niitä joskus runsaamminkin jo tavan Fedora-repoista.
RPMFusion repot minulla on käytössä. Jakelun ulkopuolisia sovellutuksia on vain muutamia asennettuna joko kääntämällä lähdekoodista tai binäärinä joltakin ohjelmatekijän tms. sivuilta.
Livna-repoahan ei enää tarvita muuhun kuin noutamaan libdvdcss, joka ei taida juuri edes päivittyä. Se tarvitsee siis asentaa vain kerran, joten tuo käy vaikka rpm:llä.
Adoben repo on aika oleellinen flash-pluginin päivittämiseksi - se päivittyy kuitenkin aika usein - ja päivitys on yleensä tietoturvaan liittyvä.
Lisäys: selvisikin tuo yllättävästi löytyvä rawhide.repo -ongelma. Järjestelmässäni on asentunut/päivittynyt/mitä tahansa (joskus muinoin) paketti fedora-release-rawhide-15-1.noarch. Tuskinpa tuo rawhide siis enää kummittelee jakelupäivityksen jälkeen poistamalla ko. paketti.