Onko jollekin käynyt näin, pikakuvakkeesta eivät sivut avaudu, tulee kuvan ilmoitus. Sen verran olen ymmärtävinäni, että Firefox on käynnissä jossain, ohje annetaan, mutta en tiedä mitä pitäisi tehdä. Asensin jonkun toisen selaimen, jolla pääsin lataamaan uuden Firefoxin, sillä avautuu pikakuvakkeen sivut mutta ne aukeaa viiveellä, pidemmän kaavan mukaan. Mieluimmin palautuisin vanhaan käytäntöön. Kirjanmerkkejä ei enää ole.
Moi,
oletko kokeillut käynnistää konetta uudelleen?
Kokeile sitä ensin ja sitten jos ei auta tämä komento jolla saat luotua uuden profiilin:
firefox -ProfileManager
Huomaa että komento on oltava juuri tuossa kirjoitusasussa.
sudo apt install firefox -ProfileManagerE: Command line option ‘P’ [from -ProfileManager] is not understood in combination with the other options. Kone sanoi näin?
Jätä
sudo apt install
pois tuosta käskystäsi…
Mistä sinä tuon sudo apt install:n tuohon keksit lisätä komentoon?
Enhän minä sitä ainakaan ohjeistanut ja se on taatusti väärin tehty.
Noudata ohjetta kirjaimellisesti.
Se oli pääte, joka käski laittaa sen.
Ei se noin käskenyt tekemään kuin teit. Sinulla ei ole Firefoxia asennettuna.
Asenna se komennolla
sudo apt install firefox
tämän jälkeen voit käyttää tuota firefox -ProfileManager komentoa jos on tarpeen. voi olla että Firefoxin asennus korjaa kaiken…
OK, oli niin tai näin nyt näyttäis toimivan, ainoat menetykset olivat kirjanmerkkien katoaminen, tanks enivei
Voit kokeilla tuolla komennolla etsiä profiilia jossa ovat kirjanmerkkisi ja sitten viedä ja tuoda ne uuteen profiiliin. Voi olla että ei onnistu, mutta kannattaa yrittää.
Itse en Firefoxia käytä muuhun kuin Google Chromen asennuspaketin lataamiseen käyttiksen uudelleenasennuksessa.
Heräsi kysymys että eikö Firefox säilö kirjanmerkejä pilveen.
Chrome tekee niin ja ne tulevat automaattisesti heti asennuksen yhteydessä, kuten lisäosat ja muuttuneet asetukset. Ehdottoman kätevää.
edit: Luonnollisesti sinne pilveen pitää kirjautua jotta kopiointi alkaa.
Onhan Firefoxilla samanlainen pilvi kuin Googlellakin:
https://accounts.firefox.com/
Sieltä voisi kaivella kirjanmerkkejä jos olet ollut kirjautuneena?
Nyt viimeistään kannattaa kaikkien kirjautua Firefoxin pilven joka säilöö kirjanmerkit, salasanat + monet muut asiat. Chromella tämä on oletusasia mikä tulee eteen heti asennuksen jälkeen.
Tähän pilvitallenteluun vielä muistutuksena, että voi myös yksinkertaisesti kopioida esim. profiilit talteen, jolloin kaikki data säilyy itsellä hallussa eikä lähde pitkin nettiä teille tuntemattomille. Hajautettujen palvelimien näennäisilmaiset palvelut voivat kuulostaa hyvältä, mutta etenkin nykypäivänä ei tulisi etenkään Googlen kaltaisen datalouhinta -ja edelleenmyyntifirman käsiin omaa dataa lahjoittaa.
Yleensä Firefoxin profiilit sijaitsevat $HOME/.mozilla-hakemiston alaisuudessa.
Esim.
rsync -avh --progress ~/.mozilla /run/media/muistitikku/varmuuskopiot/mozilla && sync
Ei yhtä kätevää kuin pilvivarmuuskopiot, muttei niin vaikeatakaan.
Taas tuli asiaa viisaimmille, kun mun koneeni alkoi tehdä itsestään jotain, yleensä iltaisin klo 22-23 aikaan alkaa prosessorivalo(?) palamaan ja sitten hiiren liike hidastuu, jos radio on auki, yks tavu jää päälle esim. pä,pä,pä,pä,pä, jne. Hiiri lakkaa vastaamasta, en voi sammuttaa konetta normaalisti, vaan pakottamalla. Ajattelin, että kone on kaapattu ja siitä lähetetään jotain tietoa, vedin lan-kaapelin irti koneesta ja käynnistin uudelleen, käynnistys oli ihan normaali mutta sama meno jatkui pari minuuttia, sitten se normalisoitui ja laitoin lanin kiinni. Yleensä sitä tapahtuu ennen puoltayötä,siihen aikaan yleensä kirjoitan Libre Office Writerillä ja pelaan pasianssia Pysolilla. Ajattelin, että joku toisella puolen maapalloa ajelee koneellani, koska se yleensä tapahtuu yöaikaan, tänään se tapahtui klo 16 aikaan. Mitä nyt kannattaa tehdä seuraavaksi. en muista olenko päivittänyt konetietoja profiilissa niin käytän seuraavan laatuista konetta
Think Centre M 90, Linux Mint 20.2 Cinnamon, versio 5.0.7, ydin 5.4.0-generic, Intel c Gore iS
CPU 650 @ 3,20 GHz x 2, keskusmuisti 1.7 GiB. kiintolevyt 481,2 GT
Aiheesi ei enää välttämättä liity firefox:iin, joten uuden viestin aloitus olisi ehkä ollut aiheellista.
Käynnistä terminaali LO-writer:in ja Pasianssisi kylkeen top-komento. Top kertoo koneessa käynnissä olevista prosesseista.
Liittyisikö tuo jollakin tapaan käyttämääsi multimediasovellutukseen?
Olishan tään jutun voinut laittaa johokin muualle, mutta järki ei oikein juokse, kun on tuo korona on päällä.
Pääseekö päätteeseen silloin kun hiiri ei toimi, jos niin miten. Vaihdoin Musan toista kautta kuulumaan ja seuraan tilannetta, en kuitenkaan pysty tällä viikolla valvomaan niin myöhälle tuo pöpön takia.
Jos ohjelmat ovat samassa työpöydän ikkunassa, voisi näppäimistön yhä toimiessa, vaihtaa aktiivista ohjelmaa tutulla ALT-tab:lla.
Vielä olisi käytettävissä, jos koko ikkunamanageri ei ole kaatunut, virtuaalikonsolit:
CTRL-ALT-Fx (Fx on sopiva funktionäppäin.Yleensä 1-6.) Virtuaalikonsolissa voit tappaa huonosti käyttäytyvän ohjelman tai vaikka hallitusti käynnistää järjestelmän uudelleen.
Olen talven aikana seurannut tietokoneeni temppuilua, jossa prosessori valo palaa ja välilehti kaatuu jonkun tunnin kulutta. Kun kuuntelen Radio Musaa Radioplayerin kautta, jos se on auki melkein koko päivän, välilehti kaatuu illalla. Samoin käy, jos kuuntelen sitä livetaajuus.fi sivustolta. Käyttöjärjestelmänä on Linux Mint 20.2 Cinnamon. Selaimena käytän Firefoxia, jonka päivitän aina kehoituksen saatuani. Mitä pitäis tehdä, en mielelläni vaihda selainta, kun yritän välttää Googlea mahdollisimman paljon. Onko noissa nettiradioissa joku tallennus systeemi, että ne tallentaa kaikki välilehdelle ja kun jossain vaiheessa muisti tulee täyteen, niin silloin välilehti kaatuu, silloin ei voi tehdä mitään muuta kun pakkosammutus koneelle, ja kun käynistät koneen uudelleen, niin kaikki pelaa taas
.
Kokeile Operaa, vaikka sekin on Chromium-pohjainen ei sillä ole mitään tekemistä Googlen kanssa, tietääkseni? https://www.opera.com/ Sehän on nykyään Kiinalaisomisteinen, mikä ei välttämättä ole huono asia, jos ei ehkä hyväkään?
Tässä ehdotin Gnome Web selainta, mutta en saanut sitä toimimaan?
Löysin ratkaisun ongelmaani, vaihdoin uuden käyttiksen, Mint 21.3 ja lisäsin keskusmuistia, jota on nyt 6 gikaa. Se oli nettiradioiden syy, niiden ohjelma tallentunee välimuistiin ja kun keskusmuistia oli vähänlaisesti niin se aiheutti välilehden kaatumisen. Ei siitä ennen ollut vaivaa, vain ed. käyttis Mint 20.2 aiheutti sen.