Firefox kaatuilee

Firefox on alkanut kaatuilla, muutaman päivän sisällä se on simahtanut kerran päivässä. Ei mitään suurta draamaa; se vain ottaa ja katoaa. En ole kyennyt fiksaamaan kaatumista mihinkään erityiseen seikkaan. Joskus on ollut runsaasti tiedostoja auki, joskus vain muutama. Ilmiö on uusi; meni ainakin vuosi ilman mitään kaatumisia, jokus toki on jumittanut.

Käyttikseni on Fedora, Core 5.0. FF on vastikään updatettu versio Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; fi-FI; rv:1.8.0.12) Gecko/20070530 Fedora/1.5.0.12-1.fc5 Firefox/1.5.0.12 (Eikä siis 1.8.0.12. kuten alkuaan väitin)

Onko muilla Fedoran, tai minkä tahansa Linuxin, käyttäjällä samoja ongelmia?

Jos käynnistät sen firefoxin komentoriviltä niin kaatuessaan sen pitäisi antaa terminaaliin virheilmoitus. Sen kun googlaat taikka postaat tänne niin saanet lisäinfoa kaatumisen syystä.

Itse epäilisin ensisijaisesti Adobe Flash -liitännäistä, joka on aika usein ollut selaimen kaatuiluun syynä. Kannattaa koettaa päivittää se, mikäli se on käytössä.

Käyttikseni on Fedora, Core 5.0. FF on vastikään updatettu versio 1.8.0.12.
Fedora Core 5 ei enää ole tuettu tai ylläpidetty edes tietoturvapäivitysten osalta. Myös Fedora Core 6:n tuki on jo loppunut, eikä Fedora 7:llakaan enää hirveän paljoa ole elinaikaa jäljellä. Ehdottomasti kannattaa päivittää uudempaan jakeluun. Mikäli Fedoran melko tiheä päivitystahti aiheuttaa harmaita hiuksia, esimerkiksi CentOS on sellainen Fedoran kaltainen, mutta paljon pidempään tuettu jakelu. Vastaavasti sen ohjelmat sitten ovat hieman Fedoran vastaavia vanhempia, mutta silti esimerkiksi CentOS 5:ssa on jo uudempaa kampetta kuin Fedora Core 5:ssa.

Minun mielestäni mainitsemaasi Firefoxin versiota ei ole. Käsittääkseni 1.5 -sarjan jälkeen hypättiin suoraan 2.0 -alkuisiin versionumeroihin. Tuo 1.8 -alkuinen numero voisi olla esimerkiksi vanhaan Mozilla-selaimeen kuuluva.

Kiitoksia kommenteista, masa ja muep.

Pitääpä muistaa avata Firefox Päätteeltä kun seuraavan kerran simahtaa.

Päivitys Core 5.0 -> 8.0 taitaa olla paikallaan, vaikka olenkin vastarannan kiiski. Windows-maailmassa minusta tuli aika kyyninen kaikenlaisten softapäivitysten suhteen. Jokainen päivitys on aina jonkin sortin ruljanssi joten on paikallaan kysyä peilin edessä, että miten se ihan oikeasti vaikuttaa minun päivittäiseen työhöni.

Vaan täytyy myöntää, että joskus se on kuitenkin tehtävä.

Firefoxin selainversiossa minulla oli näppisvirhe; se on tosiaankin 1.5.

Ehkä voit ladata mozilla.org:sta uusinta firefoxia?

Linux-maailmassahan kehitystä tapahtuu varsin hurjalla tahdilla, ja jakeluaan päivittämällä saavuttaa useasti merkittäviä parannuksia vakaudessa, nopeudessa ja toimivuudessa, kokonaan uusia ominaisuuksia unohtamatta. Fedoran päivityspolku 5->8 lienee mahdoton suoraan, vaan homma täytyy hoitaa päivittämällä väliversioiden kautta. Kenties helpointa olisi varmuuskopioida /home-hakemisto ja tehdä puhdas uudelleenasennus.

Eikös tolla Fedoralla ole aika nopea päivitystahti? Jos ei joka vuosi jaksa päivitellä järjestelmää uudempaan, niin Debian ja Slackware päivittyis aika paljon rauhallisempaan tahtiin ::slight_smile:

Onhan se varsin nopea. Jos redhat-tyylistä tykkää niin ehkäpä CentOS saattaisi olla rauhallisempaa päivitystahtia kaipaavan valinta. CentOShan on siis RHEL:n lähdekoodeista käännetty jakelu ilman brändäystä, eli käytännössä ilmainen RHEL.

Valitettavasti tuskinpa enää mistään päivityksestä versiosta toiseen suoraa edes onnistuu. FC5 on jo liian vanha päivitettäksi suoraa Fedora 8.0:ksi. Uudelleenasennus lienee ainoa reaalinen vaihtoehto.
Tämä on RedHat:in vapaan/ilmaisen version ehdoton huonopuoli.
Se, joka tarvitsee vakautta ja tukea pitkään hankkii joko RedHatin kaupallisen jakelun (RHEL), tai sen ‘epävirallisia’ klooneja.
PS. Fedora 9 ilmestyy kevään kuluessa.