Firefox Quantum

Uusi Firefox Quantum on julkaistu ja se pitäisi olla saatavilla myös useimpien jakeluiden pakettivarastoista. Jos se ei vielä ole kaikissa jakeluissa, niin eiköhän se kohta jo ole. Firefox on uudistunut monessakin suhteessa aika paljon, etenkin nopeuden suhteen.

Uusi Stylo CSS-moottori kykenee rinnakkaisuuteen, jolloin sivujen tyylitiedostot pystytään käsittelemään nopeammin. Tässä on mielenkiintoinen artikkeli aiheesta: https://blog.rust-lang.org/2017/11/14/Fearless-Concurrency-In-Firefox-Quantum.html

Löysin netistä maininnan tästä hienosta uudesta ominaisuudesta ja ajattelinkin jakaa sen, koska ei tuota asetusta ainakaan vahingossa löydä. Nyt on mahdollista laittaa välilehtipalkki osaksi yläpalkkia samaan tapaan kuin Windowsissa.

Kirjoita selaimen osoiteriville about:config, etsi sieltä asetus widget.allow-client-side-decoration ja aseta arvoksi true.

Tämän jälkeen osoitepalkin pitäisi selaimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen näyttää tältä, eli välilehdet asettuvat mukavasti osaksi yläpalkkia viemästä turhaa tilaa:

Ainakin minulla Fedorassa (GNOME) toimii. Joku voisi kokeilla toimiiko muilla jakeluilla/työpöytäympäristöillä.

KDE:ssä (neon) ei löydy tuollaista asetusta about:config sivulta.

Olin siinä käsityksessä, että tämä muutos on jo yleisessä levityksessä, mutta näyttääkin siltä, että tätä ollaan vasta testaamassa. Ominaisuus vaatii lisäksi vähintään GTK 3.20 -version, jolloin se ei toimi jakeluissa, jotka toimittavat vanhempaa versiota.
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1283299

"widget.allow-client-side-decoration" is not available via about:config here.

Running KDE neon here with both Firefox 57 from the Ubuntu 16.04 repo
as well as Nightly 59.0a1 (2017-11-15) (64-bit) from the firefox-trunk PPA:
https://launchpad.net/~ubuntu-mozilla-daily/+archive/ubuntu/ppa

"browser.tabs.drawInTitlebar" is available and I've set it to "true" but it doesn't
do anything.

"widget.allow-client-side-decoration" is _not_ available via about:config.

Is this to be expected?

Yes, it's only available in Fedora's version of Firefox 57 for now.

Onneksi jo Ubuntu-jakelun Firefox 57 vastaa:
Vaarallinen sivu edessä! Tällä sivulla olevien asetusten muuttamisella voi olla vahingollisia vaikutuksia tämän ohjelman turvallisuuteen, vakauteen ja suorituskykyyn. Älä koske näihin asetuksiin ellet tiedä tarkalleen, mitä olet tekemässä.

Joo, ei passaa mitä tahansa muutella ellei tiedä mitä tekee.