Info-tv softaa

Moi!

Löytyyköhän Linuxille softaa oppilaitoksen aulan informaatioruutusysteemin pyörittämiseen? Ajatuksena olisi että ruudulla voisi näyttää tekstiä, kuvaa, ehkä myös videota. Nyt aula-tv toimii PowerPoint-hässäkkänä, jolloin päivittäminen on kankeaa ja päivitystä ei voi antaa kenen tahansa tehtäväksi koska iso osa porukasta on sähläreitä: jättävät esityksen käynnistämättä, vanhat diat pyörivät päiväkausia jne.

Yksi koettu konsti on panna näytönsäästäjään pyörimään kuvaesitys. Video ei kylläkään toimi, mutta muuten kaikki tiettyyn jaettuun kansioon viety kuvallinen matsku toistuu halutessa kaikissa ko.kansiota käyttävissä koneissa.

Tässä ratkaisussa joutuu kylläkin asentamaan ohjelmia koneelle jolta ilmoituksia tekee. Esim. Wordista ei saa exportattua jpg-kuvaa. Semmoinen ajatus olisi että tämän info-tv:n pc toimisi serverinä jossa olisi esim www-pohjainen hallinta, jonne tekstit kirjoitetaan, ja jonka kautta kuvat ja videot upataan. Nyt en kyllä keksi millä hakusanoilla tätä voisi googlata. Valmiita softia luulisi olevan open sourcenakin - sen verran yleisiä nuo infotelkut ovat.

Meillä pyörii tuollainen info-tv siten, että se on Linux-kone, joka käynnistyy automaattisesti selaimeen ja selain menee tiettyyn osoitteeseen. Selain oli määritetty avautuvaksi koko näyttöön. Sivuissa oli sitten jutut millä se siirtyy aina seuraavalle sivulle. Äärimmäisen yksinkertainen ja toimiva.

Tällä tavalla tehtynä siellä voi olla melkein mitä vaan, myös videoita. Vaatii vaan sen, että pitää osata tehdä nettisivuja. Lisäksi siinä voidaan näyttää reaaliaikaista tietoa todella helposti.

Hyvä idea!

[quote=“jussuf, post:3, topic:337”]Tässä ratkaisussa joutuu kylläkin asentamaan ohjelmia koneelle jolta ilmoituksia tekee. Esim. Wordista ei saa exportattua jpg-kuvaa. Semmoinen ajatus olisi että tämän info-tv:n pc toimisi serverinä jossa olisi esim www-pohjainen hallinta, jonne tekstit kirjoitetaan, ja jonka kautta kuvat ja videot upataan.[/quote]Apache + PHP + Mysql yhdistelmällä saa jo oikein näppärän ja toimivan ilmoitustaulun. Haetaan tietokannasta päivän tapahtumat, jotka ylläpitäjät ovat sinne lisänneet. Samaisen yhdistelmän rahkeet riittävät myös pidemmälle tulevaisuutta ajatellen.

Tämä tosin vaatisi pystyttäjältä ohjelmointitaitoja em. alustoilla, mutta Internetistä löytyy monia ohjeita, josta on hyvä aloittaa. Jos itsellä ei ole aikaa ruveta ohjelmoimaan tuollaista systeemiä niin “freelancereita” löytyy monia, jotka tekevät ko. työn edullisesti.

[quote=“jussuf, post:3, topic:337”]Nyt en kyllä keksi millä hakusanoilla tätä voisi googlata. Valmiita softia luulisi olevan open sourcenakin - sen verran yleisiä nuo infotelkut ovat.[/quote]Kyllähän noita inforuutuja on monia, mutta ne ovat useimmat tahojen ylläpitäjien omaa käsialaa. Minulle ei ole koskaan tullut vastaan valmista open-source softaa.

Kiitokset kaikille vinkeistä, homma menee nyt siihen että asennan LAMPin ja kehitän systeemin siinä toimivaksi.

Olen nähnyt info-tv järjestelmän, jossa eri LCD näytöille voidaan etänä ihan kalenteripohjan kautta ajastaa nettisivuja, powerpointteja, excel, pdf, video ym. Siinä voi heittää esim. www sivun ja sitten ajastaa myös esim. powerpointteja eri prioriteettilla näyttökohtaisesti. Järjestelmä oli vielä viissiin suhteellisen edullinen joten hyvä vaihtoehto kotikutoisille systeemeille. www.infosign.fi taisi olla firma järjestelmän takana. Tää taitais olla sellainen hydridi järjestelmä joka taipuu aika moneksi.