Järjestelmäaika ei ole oikein

Mistäköhän voisi johtua että win 7:ssa aika näkyy oikein ja Fedora 11:sta kello on aina kolme tuntia edellä oikeaa aikaa? Kun vaihdan aikaa fedorassa myös win7 aika muuttuu vääräksi. Kummassakin käyttiksessä aikavyöhyke on asetettu oikein.

kiitos jos joku voi auttaa :slight_smile:

e: unohtu kertoa että käytän kde:ta.

[quote=“durazell, post:1, topic:832”]Mistäköhän voisi johtua että win 7:ssa aika näkyy oikein ja Fedora 11:sta kello on aina kolme tuntia edellä oikeaa aikaa? Kun vaihdan aikaa fedorassa myös win7 aika muuttuu vääräksi. Kummassakin käyttiksessä aikavyöhyke on asetettu oikein.

kiitos jos joku voi auttaa :slight_smile:

e: unohtu kertoa että käytän kde:ta.[/quote]

http://www.linuxsa.org.au/tips/time.html


Eero

Johtuu varmaankin siitä, että Windows kuvittelee laitteistokellon olevan paikallisessa ajassa, kun taas Linux on säädetty ymmärtämään sen olevan UTC-ajassa (Greenwichin aika). Linux-asennusohjelmat yleensä kysyvät tätä asetusta, ja riippuu sitten ohjelman käyttäjäystävällisyydestä, ymmärtääkö käyttäjä valita oikean vaihtoehdon.

Fedorassa pysyvän asetuksen voi muuttaa ainakin muokkaamalla asetustiedoston /etc/sysconfig/clock UTC-alkuinen rivi muotoon
[pre]UTC=false[/pre]

Tai graafisesti Järjestelmä -> Ylläpito -> Päivämäärä ja aika -> Aikavyöhyke -> Järjestelmäkello käyttää UTC-aikaa pois.

kiitti avusta