Java?

hei. tarvitsin apua miten saan laitettua /asennettua javan koneelle

kone väittää että puuttuu kaks eri javaa ja oon koittanu ladata tiedostoa sun muuta muuta en löydä sitten miten saan asennettua ne paketit.

päätettäkään en osaa käyttää tai sit oon käyttäny vääriä ohjeita.

osaisiko joku kertoa miten sen saa

Valonpolku

Mikä jakelu sinulla on käytössä? Jos muistan oikein, että kirjoittelit aiemmin Fedorasta, niin siinä pitäisi kyllä olla oletuksenakin Java mukana, tosin avoimen lähdekoodin versio.

kone väittää että puuttuu kaks eri javaa

Miten väittää? Voisitko antaa tarkat virheilmoitukset?

[quote=“vpv, post:2, topic:705”]Mikä jakelu sinulla on käytössä? Jos muistan oikein, että kirjoittelit aiemmin Fedorasta, niin siinä pitäisi kyllä olla oletuksenakin Java mukana, tosin avoimen lähdekoodin versio.

Miten väittää? Voisitko antaa tarkat virheilmoitukset?[/quote]

OpenJDK on aika puutteellinen, toimivan saa http://java.sun.com :ista.

http://fedorasolved.org/browser-solutions/java-i386 antaa jotain viitteitä, käytännössä jos on molemmat asennettuna niin alternatives komennolla pitää konfiguroida default java.


Eero

[quote=“eero, post:3, topic:705”]OpenJDK on aika puutteellinen, toimivan saa http://java.sun.com :ista.

http://fedorasolved.org/browser-solutions/java-i386 antaa jotain viitteitä, käytännössä jos on molemmat asennettuna niin alternatives komennolla pitää konfiguroida default java.[/quote]

Suomenkielinen ohje:
http://linux.fi/wiki/Sunin_Java_Fedorassa

[quote=“valonpolku”]en osaa ilmaista oikein sanojani sanoo yläkulmassa että etsi puuttuvia liitännäisiä ja kahta eri javaa käsiasennuksella.

fedora 10 toimi java oikein hyvin pääsi aapeliinkin mutta nyt fedora 11 niin ei asiaa aapeliin eikä muuallekkaan missä tarvitsee javaa[/quote]

Javaa ei ehkä ollenkaan löydy? Kokeile varmistaa paketinhallinnasta, että paketti java-1.6.0-openjdk-plugin on varmasti asennettuna.

[quote=“valonpolku”]en osaa ilmaista oikein sanojani sanoo yläkulmassa että etsi puuttuvia liitännäisiä ja kahta eri javaa käsiasennuksella.

fedora 10 toimi java oikein hyvin pääsi aapeliinkin mutta nyt fedora 11 niin ei asiaa aapeliin eikä muuallekkaan missä tarvitsee javaa[/quote]

kokeilin noita java sivujen kautta antamia suomenkielisiä pääte ohjeita mutta se kaatuu siihen että pitäisi joku tiedosto ladata ennen ku sitä voi jatkaa emmä sellasista tajua mistä ja millanen… ahistaa ja pyörryttää ja pierettää.
oon niin toivoton koneiden kanssa… että enon pitiki mennä näyttää mikä on linux…

[quote=“pb, post:5, topic:705”][quote author=valonpolku link=topic=718.msg3690#msg3690 date=1244749324]
en osaa ilmaista oikein sanojani sanoo yläkulmassa että etsi puuttuvia liitännäisiä ja kahta eri javaa käsiasennuksella.

fedora 10 toimi java oikein hyvin pääsi aapeliinkin mutta nyt fedora 11 niin ei asiaa aapeliin eikä muuallekkaan missä tarvitsee javaa
[/quote]

Javaa ei ehkä ollenkaan löydy? Kokeile varmistaa paketinhallinnasta, että paketti java-1.6.0-openjdk-plugin on varmasti asennettuna.[/quote]

hyvä ku vihjasit mutta ei onnistu

kyseistä pakettia ei ole olemassa vaihtoehtoina oli i586 ja i386 kumpikaan ei toimi

"Riippuvuuksien ratkaisu epäonnistui"
lisätiedot:
java-1.6.0-openjdk = 1:1.6.0.0-20.b14.fc11 is needed by package 1:java-1.6.0-openjdk-plugin-1.6.0.0-20.b14.fc11.i586 (fedora)

Näyttäisivät olevan vanhoja versioita. Itselläni nuo ovat versiota 1.6.0.0-22.b16.fc11. Tee päätteessä ensin

ja sitten

Kyseiset komennot kysyvät root- eli pääkäyttäjän salasanaa. Noiden jälkeen voit sitten koittaa asentaa java-plugin-pakettia uudestaan. Jos näilläkään ei ratkea, niin sitten minun seuraava ehdotukseni olisi package-cleanup-komennon käyttäminen, mutta neuvon sitten vaikka tarvittaessa enemmän.

Menee aavistuksen ohi aiheesta, mutta ei se nyt enää kovin puutteellinen ole. Keskustelussa mainittiin aapeli-pelisivusto, kokeilin ensimmäisenä sieltä vastaan tullutta peliä, toimi.

Olisin sanonut, että Sampopankki ei ole toiminut, mutta Fedora 11:llä näyttää toimivan sekin ainakin siihen asti, että tulee kirjautumisruutu. Sen jälkeen, en tiedä, siirryin pois kyseisestä pankista kun ottivat Javan käyttöön.

kiitos toimii…

noilla komennoilla se päivitti samalla 3 vanhentunutta ohjelmaa eikä enää herjaa ns. uusista päivityksistä

[quote=“vpv, post:9, topic:705”][quote author=eero link=topic=718.msg3688#msg3688 date=1244746849]
OpenJDK on aika puutteellinen, toimivan saa http://java.sun.com :ista.
[/quote]

Menee aavistuksen ohi aiheesta, mutta ei se nyt enää kovin puutteellinen ole. Keskustelussa mainittiin aapeli-pelisivusto, kokeilin ensimmäisenä sieltä vastaan tullutta peliä, toimi.

Olisin sanonut, että Sampopankki ei ole toiminut, mutta Fedora 11:llä näyttää toimivan sekin ainakin siihen asti, että tulee kirjautumisruutu. Sen jälkeen, en tiedä, siirryin pois kyseisestä pankista kun ottivat Javan käyttöön.[/quote]

Mielestäni se on puutteellinen, jos sillä ei voi kaikkia java ohjelmistoja ajaa. Lisäksi esim. webstart tuki on aika heikko.


Eero

Hei, jatkan vielä java-asennusta. Voisiko joku kertoa miten ubuntun kautta asennetaan mahd. täydellinen java, olen myös sampopankin käyttäjä joten sitä tarvitaan.
Kiittäen

[quote=“Tuulinen, post:12, topic:705”]Hei, jatkan vielä java-asennusta. Voisiko joku kertoa miten ubuntun kautta asennetaan mahd. täydellinen java, olen myös sampopankin käyttäjä joten sitä tarvitaan.
Kiittäen[/quote]

Näin ulkomuistista muistellen sen saa pakettien hallinnasta, kun ottaa vaan sen sun-java- paketin.


Eero

Kiitos eero, mutta miten pakettien hausta tulee niin monta vaihtoehtoa…asennettu sun- java6-javadb, kaikkiko ladataan että verkkopankki tai kiekko TK toimii?

jre tai jdk paketti, riippuvuudet se osaa itse ottaa huomioon.

Eero

Oikotienä miniverkkopankki: https://suomi.sampopankki.fi/link/3gmobilbank
Eikä javaa tarvita.

java taitaa parhaiten toimia selaimen kanssa (ainakin sampopankin) kun asentaa paketin sun-java6-plugin se asentaa riittävät paketit ja pluginin selaimeen että sampopankkikin sen löytää

heips…

Taas on fedora alla (13) ja taas sama pulma miten hiivatissa saan sen javan ja sit adobe flash player… en ainakaan löydä paketti varastosta ja jos sen ottaa esim suoraan adoben sivuilta flashin niin mikä niistä ku niitäkin on niin mahottoman paljon…

Sain taas uuden koneen jossa oli valmiina ubuntu mut siin en saanu toimii netti-tv:eetä enkä paljon muutakaan…

Olisin todella iloinen jos joku jaksais taas auttaa :-[

Sit olis myös kiva jos joku vois vähän selittää miten pupesoft ladataan… siinäkin on niitä kohtia miljoona ja pitääkö ne kaikki asentaa vai ei ???

Valo

Flashin osalta http://linux.fi/wiki/Flash#Fedora eli asennetaan Adoben sivulta Yum for Linux -paketti ja sitten paketinhallinnasta löytyy flash-plugin. Javasta: Fedora 13:ssa pitäisi olla vapaa Java jo asennettuna, eikö se riitä?

aapeli pyytää asentaa javan