Jinux kokous Kotikartanolla 2.4.2009 klo. 18:00

Aiheena SciFest 16.-18.4.2009 ja Avoimien ohjelmistojen päivän valmistelu.
Kaikki mukaan.
Jyrki

Torstain (ja tulevan lauantain) ohjelman voisi käsittää myös avoimen lähdekoodin ohjelmien ominaisuuksien arviointitilaisuutena. Eli: mitä, miksi ja miten avoimiin ohjelmiin liittyen kannattaa esitellä SciFestissä ja edelleen toukokuun tapahtumassamme (jos se nyt jotenkin jaksetaan vääntää kasaan). Siis jo pelkkä tiedonjano riittää mielestäni osallistumiseen, ja aina parempi, jos on jotain kokemuksia avoimista ohjelmista jaettavaksi - hyviä tai huonoja.

Olli

Niin, ja tuohon piti vielä lisäämäni, että eilen julkaistu VALO-CD:n kolmosversio arvioidaan torstaina ja katsotaan vaikuttaako se esittelytarpeisiimme.

Olli

Osoitteesta http://jinux.pokat.org/scifest löytyy toistaiseksi vain yksi osanen esittelykalvostoon, sekin kovin suppea (saa haukkua / ehdottaa lisäyksiä/korjauksia!).

Ubuntun (8.10) F-Spottia en saanut kunnolla toimimaan, joten jätin sen esittelyn vähemmälle. Picasaakin pyörittelin aikani VALO-CD:n innoittamana (vaikka Picasa ei avoin ohjelma olekaan), mutta totesin, että kyseessä ei ole Linux-ohjelma, vaikka se jotenkin on Linuxille portattu. Luntit noihin on toistaiseksi tekemättä, ajattelin tehdä ne ehkä Impress-esityksen muistiinpanoina.

Olli

Nytpähän tämä alkoi. Paikalle vähitellen saapuu 11 osallistujaa.

Aluksi Jussi Silvonen (http://jinux.pokat.org/jussi/) esittelee OpenOffice.org:n tilaa ja sen käyttämistä sekä ohjelmiston vahvuuksista. Keskustelu jatkuu siitä laajemmallekin vapaiden ohjelmien käytöstä opetuksessa.

Olli puhui kahdesta tapahtumasta, Vihreiden järjestämästä tilaisuudesta Joensuussa (mm. Jyrki Kasvi puhumassa) sekä Tietotekniikan Liiton puheenjohtajakokouksesta Jyväskylässä. Kehitys kehittyy, tietoyhteiskuntaa tai ei.

Jussi jatkoi Valo-cd:n kolmosversiosta ja mm. Voikon synnystä. Hän myös kertoi muutamasta levyn ulkopuolisesta ohjelmasta.

Osuuskuntaprojektillekin tapahtuu. Sivut löytyvät http://zenitisti.dy.fi/pkvoos/

Lopulta päästiin asiaan, mitä pitäisi esitellä, millä materiaalilla jne. Aikahan tietenkin ehti loppumaan kesken, mutta lauantainahan klo 9 jälkeen jatketaan.

Jaakko

Koetan saapua lauantaina paikalle, painopisteestä huolimatta…