Jonkinlainen puhdistusohjelma ilmeisesti tarvittaisiin

Asensin jonkin aikaa sitten Libre Officen Ubuntu 10.4 :ään. Heti alkuun ohjelma kyseli sellaisia asioita, joista en ymmärtänyt tuon taivaallista, joten poistin koko roskan. Ymmärtääkseni ihan oikein pakettien hallinnalla.

Nyt on ongelmana, että kun yritän asentaa Open Officen, järjestelmä kertoo, että ristiriitojen takia ei onnistu ja että sovellusten hallinta korjaa ongelman tuota pikaa. Kun painan ok, menee muutama sekunti ja sama ilmoitus tulee uudelleen. Mitään ei tapahdu. Ilmoituksen mukaan ei mitään voi asentaa, ennen kuin ongelma on korjattu, mutta järjestelmä ei pysty sitä korjaamaan.

Onko ainoa lääke vetää koko kone uusiksi ajamalla käyttöjärjestelmä uudelleen päälle, vai onko jonkinlaista “fiksumpaa” paketin hallintaa saatavilla?

Jonttu

Voisitko selvittää tarkemmin, minkälaisista ristiriidoista puhutaan? Lienevät korjattavissa kyllä.

Sovellusvalikoimalla varmaankin sitä OpenOfficea yritit asennella?
Synaptic ja päätteessä apt-get osaisivat varmaankin selvitellä noita ristiriitoja.
Kokeile:

Ubuntu 10.04 LTS-versioon ei virallisesti ole tarjolla Libre-Officea, joten olet lisännyt asennuslähteisiin epävirallisia lähteitä.
LTS-versioiden vakaus perustuu siihen, ettei jakeluun asennella mitään “epäkuranttia” kamaa…

Lisäys: tulevaan Ubuntuun eli Natty 11.04 tulee Libre-Office, joka korvaa OpenOffice -paketin:
http://packages.ubuntu.com/natty/libreoffice
Mm. päivityksessä 10.10 -> 11.04 automaattisesti OpenOffice korvautuu LibreOfficeksi. Eli todennäköisesti seuraava Ubuntu LTS-versio 12.04 sisältää LibreOfficen (tulevaisuutta toki on vaikea ennalta tietää).