Kauniaisen koulujen linux-valinnasta VTT:n tutkimus

Kauniaisten suomenkielisen koulutoimen Linux-valinta on osoittautunut onnistuneeksi. Laitteiden käyttöikä tuplaantui ja energiankulutus väheni. Tutkimuksessa todetaan toteutuksen ehdoista mm että “…paikkakunnalta löytyy riittävä palvelutarjonta”.

Tahtoo sanoa, että tässä on sosiaalinen tilaus niille linux.fi-palstan kulkijoille, joilla on linux-osaamista verkoista. Sopii laskea, että montako koulua Suomen kokoisesta maasta löytyy ja kuntien rahatilanne senkun kiristyy.

[quote=“Seppo Jyrkinen, post:1, topic:1284”]Kauniaisten suomenkielisen koulutoimen Linux-valinta on osoittautunut onnistuneeksi. Laitteiden käyttöikä tuplaantui ja energiankulutus väheni. Tutkimuksessa todetaan toteutuksen ehdoista mm että “…paikkakunnalta löytyy riittävä palvelutarjonta”.

Tahtoo sanoa, että tässä on sosiaalinen tilaus niille linux.fi-palstan kulkijoille, joilla on linux-osaamista verkoista. Sopii laskea, että montako koulua Suomen kokoisesta maasta löytyy ja kuntien rahatilanne senkun kiristyy.[/quote]

Kouluissa on vaan se ongelma, ettei ole maksajia niille Linux osaajille. olisi positiivista jos opinsysin:n lisäksi olisi enemmän tarjoajia.


Eeo

Juuri näin, koulujen tietokoneiden ylläpito on usein atk-opettajan vastuulla, ja tunteja siihen on varattu niin vähän, ettei tavallinen ihminen jaksa opetella mitään uutta. Nuoret ja innostuneet muutenkin Linuxiin tutustuneet opettajat saattavat harkita asiaa, mutta tavallisella opettajalla on muutakin työtä, varsinkin kun atk on vain hyvin pieni valinnaisaine nykyisellään, opettajina yleensä matematiikan, fysiikan ja kemian opettajat. Mutta onnea Opinsysille jälleen :slight_smile: