Kde 4.2

Betahan tämä taitaa tällä hetkellä olla, mutta melko positiivisten huhujen seurauksena piti päästä itsekin tätä kokeilemaan. Fedoran kehitysversiossa, Rawhidessa, KDE 4.2 jo on, joten koostin Rawhiden pakettivarastoja käyttäen Fedoran KDE-livelevyn. Paria päivää aiemmin tätä yrittäessäni tämä ei vielä onnistunutkaan muutaman rikkinäisen paketin takia, mutta tänä aamuna koosto meni kerralla läpi ja levykuva suostui jopa käynnistymään.

Pakko taas on sanoa, että edistystä on tapahtunut paljon! Plasma-widgettejä on tullut 4.1:een verrattuna todella paljon lisää, ja vanhojen härpättimien toiminnallisuus on parantunut huomattavasti. Kickoff-valikko tottelee jo pikanäppäintä ja toimii myös ehkä hieman sileämmin kuin KDE 4.1:n versio. Tehtäväpalkkiin saa nyt halutessaan ohjelmien painikkeet kahteen tai useampaan riviin ja niiden järjestystäkin saa halutessaan itse muuttaa. Paljon kaivattu koko työpöydälle tuleva folder view eli perinteinen kuvakkeita sisältävä työpöytä löytyy tästä myös. System monitor näyttää paljon aiempaa tyylikkäämmältä.

Muutenkin ulkoasu näyttää minusta erittäin hyvältä, mutta en nyt osaa sanoa, kuinka oletusasetuksilla tämä Fedoran kehitysversion KDE on. Ainakin KDE 4.1 on ollut Fedorassa hyvin lähellä KDE:n omia oletusasetuksia.

Bugeja tässä vielä näkyy siellä täällä, esimerkiksi hieman taas parannellun Qt-teeman joissain palikoissa. Kerran ehdin jo melkein koko KDE:nkin saada kaadettua, mutta betahan tämä on. Enimmäkseen tästä kyllä jää ihan positiivinen vaikutelma, ja kehittäjien käyttämä vaivannäkö kyllä tästä paistaa selvästi ulospäin.