Kde 4

voihan nenä!

Se on tuo odottavan aika pitkä ja pitemmäksi vaan näimmä käy :frowning:
http://techbase.kde.org/Schedules/KDE4/4.0_Release_Schedule

On toki tulossa melkoinen, jopa käyttäjälle näkyvä ja ‘tuntuva’ mullistus/kehitys jopa revolutionäärinen muutos käliin. Tai ainakin juttujen perusteella oon antanut itseni niin ymmärtää.

Tosin tuskin kaikki on valmista vielä ekan ‘valmiin’ paketin käynnistyessä’, vaan kehityksen myötä, niinku monen muunkin softan yhteydessä.

http://dot.kde.org/
http://dot.kde.org/1188399651/

Mutt kyll noikin jutut onneks intoa yllä pitää ja lisää :slight_smile:

Jepulis, erittäinkin lupaavalta näyttää. Ja mahtava piirre on tuo, että se tulee olemaan nopeampi kuin KDE 3 Qt 4:n ansiosta. Ja mainioista KDE-ohjelmista pääsevät nauttimaan mm. Windows- ja Mac-käyttäjätkin. Ainakin Amarokilla, Konquerorilla ja KOfficella on paljon annettavaa muillekin kuin KDE-käyttäjille.

Juu, mielenkiinnolla odottelen. En ole vielä kehitysversiota kokeillut, vaikka paketit löytyisivät kylläkin mukavasti Kubuntulle. Uutta tiedostoselainta, Dolphinia, olen sen sijaan kokeillut (löytyy ihan Ubuntun vakiorepoista muistaakseni) ja on ominaisuuksiltaan liian karsittu minulle. Onneksi Konqueror tulee säilymään “tehokäyttäjien” tiedostomanagerina. Dolphiniin kun ei tule edes välilehtiä!

Niinpä, karsittua Dolphinia en itsekään odota innolla: Konqueror on kätevä yleistyökalu ominaisuuksiensa määrän ansiosta, Dolphin on vain tiedostoselain. Muuten KDE 4 vaikuttaa varsin kiinnostavalta ja lienee melkoinen harppaus eteenpäin. Betaa en ole vielä ehtinyt kokeilla.

Huomasitteks muuten, ett esim siinä väritysphjelmassa - mikä nyt olikaan - voi jopa sekottaa värejä, niinku koulussa aikanaan vesiväreillä tehtiin?

Eli esim laittamalla keltaista ja sinistä väriä päällekkäin sai sen näköistä/tummuista vihreää kuin halus …tummaa, valeaa, keväistä, syksyistä, tms…

Aikas vetikka se plasmoidiksi kutsuttu juttu :slight_smile:

niissä Youtube-esityksissä voi ite valita siitä alhaalta mitä ominaisuuksia haluu katella.
‘alapalkin’ käyttäytyminen lie omittu suoraan Macistä, mutt on se silti kivan oloinen

http://commit-digest.org/issues/2007-09-02/

Ihan vain tavallisen uupelon kommentti keskusteluun ::slight_smile:
Tekisivät ensin KDE 3.5:n varmasti toimivaksi. Sitten vasta hehkuttelemaan 4:lla :o

Minulla on parikin kertaa ollut KDE:ssä outoja sotkuja KIO-palvelu tms. ei ole muka jotakin pystynyt hoitamaan, eli tiedosto ei siirtynyt roskikseen sitten millään. Sitten ei kylläkään Open Office Writer tai edes Kwrite suostunut aukeamaan. Tämä tosin tapahtui Mandriva 2007.0 Flash USB:ssä, mutta KIO-palvelun toimimattomuutta on esiintynyt muulloinkin. Nyt kun olen matkoilla en saa dokumenttia tapauksesta esiin.

sitt KDE4:n esittylyissä on näkyny mua hykerryttävä näkymä.
Kun siinä kuutiossa yhdellä sivulla on joku wintoosa. Ei siksi, ett sitä kaipaisin, vaan siksi, ett voisin kateellisille kavereille näyttää.
Siinä ajetaan ilmeisesti virtuaalikoneessa XP:tä yhdessä näytössä koko ruudun kokoisena…
Eli järjestelmän vaihto linuxin ja xp:n välillä käy melkosen vaivattomasti - sen kun vaihtaa työpöytää kuutiota kääntämällä :wink:

tätä sivua http://lunapark6.com/compiz-fusion-052-preview.html kun kelaa hiukka alaspäin, niin sen kuvan löytää

Jep, nelosta innolla odotellessa… Doplhin on aika vaatimaton (ei tabeja, ei split viewiä jne jne…).

r - peli avattu tälläkin forumilla…

itse olen 3.x käyttäjä koska paneelin kokoa ei voi (tietääkseni) muuttaa :’(

Kyll nykyään jo voi. Hiiren oikea nappi alapalkin päällä ja sopivasta vauhtoehdosta etsimään …iso, pieni ja vieläs pienempi, jne -vaihtoehtoja ja tais olla pistemäärä-kokokin…