Kernel mode setting -tuki päälle Intel-grafiikoilla?

http://docs.fedoraproject.org/release-notes/f10/en_US/: “Kernel modesetting (KMS) can default to either enabled or disabled in the DRM driver and it can be enabled or disabled at boot-time.” ja: “Additionally, Intel kernel modesetting drivers are in development, but not turned on by default.”

Mistään en kuitenkaan löydä, miten Intelillä saisi tuota KMS:n laitettua päälle? Olisi mukava kokeilla. Vaatiiko drm-ajurin uudelleenkääntöä vai onko sille jokin vipu? Ainoat mitä tuolla on dokumentoitu on se kuinka kms:n saa pois päältä tai kuinka vesa:lla saa vilkaistua miltä se näyttää. Haluaisin kuitenkin katsella, miten siirtymä X:ään todella toimii KMS:n avulla.

i915.modeset=1 GRUB:n käynnistysparametreihin pitäisi kytkeä KMS:n päälle ko. piirillä. Pääset GRUB:n painamalla CTRL pohjaan käynnistyksen alussa.

En itse päässyt tuota kokeilemaan, mutta antaa ilmeisesti palautteena “unknown option” ja läjän ongelmia jos ei toiminnassa :wink:

#dri-devel kanavalla ainakin heppu airlied osaa auttaa.

Ongelmat ovat yhtenevät tämän threadin kanssa, eli valittaa että ei ole oikea optio, nättiä boot-graffaa ei saa mutta gdm kuitenkin jumiutuu ko. option kanssa.

Saattaisi tietty olla että oikealla i915-raudalla (GMA 900/950/3000/3100) toimii, muttei i965-johdannaisilla (GMA X3000/X3100/X3500/X4500).

Mutta tosiaan vga=0x317-parametrillä pääsee näkemään, kuinka kaunista buuttaus joskus onkaan… lukuunottamatta itse modeswitchejä joita tossa on ekstrana koska X käyttää kuitenkin tavallista DDX-ajuria.

Harmi että tuli viimeinen Radeon juuri myytyä, sillä olisi voinut kokeilla. Nytkin tietty jos ottais tuolta uusimmat tavarat kokeiluun.