Kirjanpito ohjelma linuxiin

Käytössäni on asus ee pc miniläppäri jossa kiintolevyn koko hulppeat 4GT muistia 512. Prossuna Intel celeron. Haluaisin asentaa kirjanpito ohjelman joko Tappion tai booker ohjelman kummankin asennus tökkii siihen etten linuksistani löytänyt wine ohjelmaa. Linuxin versio Xardos??
Ohjeet jotka löysin puhuvat vain ubuntuu asentamisesta ja xubuntu on kait pieniin koneisiin tarkoitettu versio.

Eli pyydän mielipiteitänne kannattaako asentaa ensin xubuntu ja onko siinä wine ohjelmaa ja mahtuuko jompi kumpi kirjanpito ohjelma mukaan.
Koitin ubuntun asentamista mbkehden kautta saadulla rompulta, ei onnistunut.[color=brown][/color]

Omalla kokemuksellani xandros on melkoisen hirviä paketti tuohon, ainakin juuri jos olisi tarvetta asentaa mukaan jotain muuta kuin xandrosin tarjoamia ohjelmia. Tässä mielessä ubuntu on hyvä vaihtoehto pakettienhallintansa kanssa, josta löytyy huomattavasti enemmän ohjelmia kuin xandrosin vastaavasta.

Xubuntun ja ubuntun ero on siinä että xubuntun oletusistunto ei ole gnome vaan xfce4 joka on huomattavasti gnomea kevyempi.
Ubuntun asennus miniläppäriinkin onnistuu näppärimmin tekemällä jollain muulla ubuntu koneella usb-tikku jolta asennuksen saa käyntiin.
Ohjelma löytyy järjestelmä->ylläpito->usb startup disk creator

Ohjelmien toiminta winellä ei välttämättä aina ole 100%:sta, jos edes toimivat ollenkaan. Käytäntö selviää lähinnä kokeilemalla. Saattaa olla että miniläppäri muuttuisi käyttäjälleen miellyttävämmäksi ubuntun asentamisella, tai kenties netbook remixin asentamisella(ubuntu tämäkin)

Kirjanpito-ohjelmista on ollut tällä palstalla aikaisemminkin puhetta. Mitään hyvin toimivaa laajaa open-source -ohjelmaa ei vain ole. Tappio taitaa olla yksi varteenotettavista vaihtoehdoista, mutta senkin toteutus ja perusta on mielestäni hutera niin tärkeälle asialle kuin kirjanpito.

Olen ajatellut kirjanpito-ohjelman tekemistä Linuxille jo tovin aikaa, mutta en itse viitsisi kyseiseen työhön ruveta, koska minulla ei ole kovinkaan paljoa kirjanpidon erikoistapauksista kokemusta. Siispä, jos jollain muullakin on samanlaiset mietteet niin minuun voi ottaa yhteyttä; sähköpostini löytyy profiilistani ja olen myös IRC:ssä samalla nimimerkillä QuakeNet, IRCnet ja Freenode -verkoissa.

Linux wikin sivullahan on lueteltu kirjanpito ohjelmia linuxille. Oletko kokeillut niitä.
http://linux.fi/wiki/Taloudenhallintaohjelmat

Kiitokset jo nyt vastanneille, lähden kokeileen ubuntun asentamista ja sen jälkeen vertaileen erikirjanpitoja. Trilogille kiitos tiedosta että suunnittelet ohjelman luomista, itselläni taas ei ole ohjelmoititaitoja, ja kirjanpitotarvekkin on lähinnä yhdistksen toimintaan.

Hyvää juhannusta kaikille!

Vielä tuli ongelmia matkaan ubuntun asennuksessa, xp koneelle asensin rinnalle ubuntun ja siirtäisin muistitikulle löydän kohdan systems ja ylläpito mutta en kohtaa josta sen saisi mustitikulle ja kuinka sitten asentaminen xandrosin tilalle, eli saako xndrosin ensin pois vai asentko ubuntu xandrosin päälle. Toimiiko asennusohjelma automaattisesti vai täytyykö aja joitain komentosarjoja.

Kirjanpito ohjelmien aika tulee käyttiksen muutoksen jälkeen. Onkohan xubuntua saatavilla jossain levykkeellä nettilatauksen aika näky olevan yli 3 tuntia.

Näillä ohjeilla eli usb-creator-ohjelmalla pitäisi pystyä tekemään Ubuntun asentava USB-tikku: https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick#Ubuntu%20USB%20desktop%20image%20creator - itse en ole kokeillut. Asennusohjelma toimii lähestulkoon automaattisesti, ei tarvitse ajaa mitään komentoja, kunhan hiirellä vähän opastaa ohjelmaa eteenpäin :slight_smile: . Ubuntu pystyy asentamaan itsensä kyllä Xandrosin päälle, sitä ei tarvitse erikseen poistaa.

Eikös Xubuntuakin saa CD-muodossa, meneekö senkin lataamiseen kolme tuntia? Canonicanilla on ns. ShipIt-palvelu, josta levyjä voi tilata itselleen tai sitten voi yrittää löytää jonkun Ubuntu Suomen vaikuttajan jostain päin Suomea, jolla olisi esimerkiksi levyjä postitettavaksi.

Nejän gigan kiintolevyllä tulee olemaan vaikeuksia tilanpuutteen takia Ubuntulla ja Xubuntullakin. Systeemi pitäisi rakentaa mahdollisimman kevyeksi komentorivipohjaisen systeemin päälle esim LXDE-työpöydällä ja siihen sitten lisäillä tarpeelliset ohjelmat komentoriviltä apt-get:illä --no-recommends optiolla (tarkista syntaksi).
Linkkivinkkejä
https://help.ubuntu.com/community/Installation
http://forum.ubuntu-fi.org/ ja siellä hakusanaksi “lxde”

Ystävällisin terveisin
Jallu59

Nyt olen asentanut ubuntun paikalle xubuntun ja kokeilin taloudenhalointaohjelmista asentaan bookersin/ phytonin. En kuitenkaan saa em ohjelmia auki/ toimimaan. tiedoston lataus työpöydälle kylläkin onnistui.

Toiseksi onko xubuntuun muiden ulkopuolisten ohjelmien asentaminen samanlaista kuin ubuntuun?? Xubuntu valikot on osin suomi-englanti sekamelskaa saisiko kaikkea käännettyä suomeksi.

Xubuntu on muuten ihan sama kuin Ubuntu, mutta ulkoasu on eri. Eli ulkopuolisten ohjelmien asennus käy samalla tavalla.

Xubuntu vie liikaa tilaa 4g asuksen koneesta. Nyt selvisi syykin miksi kirjanpito ohjelma tökkii. Asuksen 4g kiintolevy on liian pieni sekä xubuntulle ja kirjanpitohjelmalle. Xardos oli kevyempi siihen vain ei ollut kirjanpitomahdollisuutta vai onko? Asuksen tuki lakkaa kun käyttöjärjestelmän vaihtaa.

Onko vaihtoehtoina uusi miniläppäri, koska tässä kiinteästi emolevyyn intgroitu kiintolevy eikä laajennusvaraa ole. Xubuntu vei muine ohjelmapaketteineenliki 3 g

taidan palauttaa tehdas asetukset ja kirjanpidolle hankkia oman miniläppärin. Minkä kokoista suosittelette.

Kuten Jallu59 sanoi kannattaisi asentaa ubuntu komentorivi pohjaiseksi, ja sitten asentaa siihen lxde. Tällöin saat kevyen käyttöjärjestelmä, jossa ei ole turhia kikkareita.

Ubuntun asennus komentorivi pohjaiseksi
lxde:n asennus

Toivottavasti tämä auttaa :slight_smile:

Pceen kanssa kävi heikosti, asennustouhuissa koko kone pimeni, ei tullut virtaa koneeseen asuksen huollon kanssa sovittiin että laitetaan takuu huoltoon, joko virtalähdepetti tai emolevyn virtapiirit. saas nähdä tuleeko lasku mukana kun olen mennyt sorkkimaan alkuperäistä käyttistä. Enpä taida tälle koneelleni enää mitään temppuja tehdä ja hankin jonkin vanhan isommalla kiintolevyllä olevan pc koneen kirjanpitokoneeksi ja asennan siihen xubuntun (ubuntun)

Kiitoksia kaikille neuvoista ja hyvää heinäkuun jatkoa!

T.Kredit

Vanha aihe, mutta sitä luultavasti luetaan jatkuvasti. Pienille yrityksille sopii hyvin myös SimplBooks. Koska se on verkkopohjainen, se toimii hyvin Linuxilla.