Kirjautuminen Ubuntuun

Päivitin Ubuntu 23.04 versioon. Nyt ei työpöytä lataannu. Pyytää tekstikomennoin sisäänkirjautumista ja sen tekeekin, mutta vain komentorivi avautuu. Onko jokin rikki? Mikäpä olisi sopiva komento mennä eteenpäin, jos se on mahdollista.

startx-komentoa voi yrittää, mutta epäilen, ettei sekään toimi.

startx

Jos se ei toimi, niin suosittelisin asentamaan käyttiksen uudestaan, mutta myös ubuntu-desktop-paketin asentamistakin voisi harkita, jos startx ei toimi.

sudo apt install ubuntu-desktop

tai …

sudo apt install ubuntu-gnome-desktop

tai jos haluat asentaa Esim. matin, niin…

sudo apt install ubuntu-mate-desktop

Toki asennuksen jälkeen pitää käynnistää tietokone uudestaan.

Tattis avusta, mutta ei toiminut mikään noista. Aina puuttui jotakin. No, nyt on menossa uudelleen asennus. Onneksi tuossa koneessa ei ollut mitään suojeltavaa tai pelastettavaa. Tyttö sillä katselee youtubea…

Onko koneessa nvidian näytönohjain ?

Taitaapi olla. Se on vanha Lenovon T61.

Miksi lowlatency-kernel käytössä? Toimivissa Ubuntu/Xubuntu -jakeluissani käytössä generic-kernel:
6.2.0-23-generic #23-Ubuntu SMP PREEMPT_DYNAMIC Wed May 17 16:55:20 UTC 2023 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Ei mulla näistä niin paljon hajua ole. Tuo toimi vuoden pari ja versiopäivityksessä nyt hajosi. Asensin vanhan tikulla olleen takaisin ja kokeilin versiopäivitystä uudelleen. Sehän onnistui, eli vahingossa tuli korjattua tuo. Ainoa ero oli, että asennuksessa laitoin siivousvaiheessa, että säilytä vanhat asetustiedostot.

Koska koneessa oletettavasti oli nvidian näytönohjain, niin olisi voinut testata asentamalla NVidian suljetut näytönohjain ajurit. Mutta kun sait koneen korjattua uudelleenasentamalla, niin ei tarvitse testata onnistuisikohan korjaus asentamalla nvidian suljetut ajurit.

Joo. Googlettelin tuossa ja yhdet korjausohjeet näinkin. Mutta toi saa nyt tosiaan olla noin. Taas YouTube laulaa ja connectaa Bluetooth kaiuttimeen. Eli kaikki hyvin.