KOffice

Vaikka meille on jo suotu upee OpenOffice-paketti maailmanlaajuisine odf-standardeineen, niin on niitä muitakin - ainakin tulossa. Ja ehkä hiukka toiselta pohjalta ponnistavia, mutt jopa monipuolisempia, kuten KOffice 2, jota odotellaan vuodenvaihteen tienoilla julki tulevaksi.

Siihen on kytketty totutusta poikkeavia toimintoja/ohjelmia yhteen. Olisko vähän niinku OS/2:n WorkSuitessa (?) aikoinaan. Sillon aikakin toimintavalikot ja painikkeet vaihteli aina sen mukaan mitä käyttäjä oli kulloinkin tekemässä. Se oli silloin upee paketti, mutt mäsähän senkin mainonnallaan sitt peittos alleen.

Tällä en yritä mitään vastakkainasettulua OpenOfficen kanssa, vaan vaihtoehdoks niille, joille se sopii - eli kullekin tarpeensa ja mieltymyksiensä mukaan.

Kantsinee ainaski kurkata:
http://dot.kde.org/1188249220/

Koffice on mainio vaihtehto OOlle jos haluaa esimerkiksi kotikäyttöön soveltuvan kevyemmän -ja KDE integraatiolla varustetun ohjelmistopaketin… ainakin Kubuntun kanssa Koffice toimi kevyesti hieman vanhemmallakin raudalla… Tietty bisneskäytössä OO saatta viedä voiton Ja openSusen kanssa se onkin ihan suositeltava paketti, mutta kotikäyttäjän kannalta Koffice2 vaikuttaisi kätevämmältä kuin OO tai MSän uusin office viritelmä…

Minua nykyään kiinnostaa vain tekstinkäsittely. Siinä tärkein lisä on englannin ja suomen oikoluku, erityisesti suomenkielen oikoluku. Miten lie K-Officen laita tässä asiassa?

Koffice olisi kiva, mutta sillä vaan ei saa riittävän hyvin dokkareita ja muita auki.


Eero

ai -ootko tosiaan jo testannu sen 2-versiota, kun negatiivisesti kommentoit?

Mun tietääkseni se on vielä jonniin verran keskeneräinen eli kehitysvaiheessa oleva alpha vai liekö jo beta…