Kuinka käynnistää kone, pitäen bluetooth virrattomana? [RATKAISTU]

Edit: ratkaistu, kts. lopusta

Kuinka käynnistää kone, pitäen bluetooth moduuli ivirrattomana? Tämän haluaisin lähinnä virransäästösyistä läppärissä.Biosista en halua kytkeä Bluetoothia pois, sillä joskus tarvitessa tuo tulisi olla noeasti otettavissa käyttöön.

Olen kokeillut mm. muokata /etc/bluetooth/main.conf tiedostoon:

InitiallyPowered = false

sekä

RememberPowered = true

Mutta noilla ei ole asiaan vaikutusta…

Käytössäni on Ubuntu MATE 15.04 jakelu ja dmesg ilmoittaa että kyseesä Broadcom Bluetooth Device (koneena ThinkPad X201 jossa muutoin pääasiassa intelin kamat sisässä)

Edit: Ratkaistu askuubuntun ohjeilla.Alunperin en tuota kokeillut, kun kommenteissa oli, että kumpikaan siihen mennessä esitetyistä tavoista ei ollut toiminut ThinkPad X201:ssä. Koitin silti vielä itsekin ja näyttäähän tuo toimivan. Toki virrattomuudesta en tiedä, mutta ainakin käynnistyy palvelu poiskytkettynä yläpaneelissa. Eli itse noudatin tuota kohtaa “only for thinkpads”

/etc/rc.local tiedostoon

echo disable > /proc/acpi/ibm/bluetooth

exit 0: -rivin yläpuolelle. Jos käytössä jokin muu kuin Thinkpad, kts. tuolta askubuntu linkistä itsellesi sopiva (usein kaiketi tuo rfkill block bluetooth + kommenteissa muita vaihtoehtoja )

Liittyy vähän tangentiaalisesti asiaan, mutta virransäästökonsteista olet varmaan myös vilkaissut PowerTOPin suositukset? Jos on sen suosituksiin tyytyväinen, niin komennolla powertop --auto-tune saa ne saatettua voimaan automaattisestikin, vaikka rc.localista käsin jos siltä tuntuu. En tiedä onko se hyvä idea, mutta kokeilemallahan tuo selviää. Onnittelut ThinkPadista, hyviä koneita.

Hieman joo Offtopic, pitäisköhän tännekin perustaa virransäästövinkit ketju. :smile: Mutta jatkan nyt tähän silti… (saatanhan muokata joku kerta otsikkoa ja aloitusviestiä)… Suositteletko itse enemmän PowerTOPia, kuin TLP. Itselläni nyt otettu käyttöön ALPM (poislukien osiot joita 14.04 ei tarvitse), sekä lisänä tuo TLP + Thinkpadin vaatimat lisäpaketit…

Akkukesto kyllä parani, mutta vielä jäädään puoleen siitä, mitä Windowsissa Lenovon virransäästöohjelmiston avulla.

Edit: muokattu linkki toimivaksi, aloitusviestiä muokkaan tuonnempana, ehkä huomenna jos ehdin…

Lenovo-kannettava on myyty soveltuvaksi (lue: viritelty) nimenomaan ko. Windows-järjestelmällä (josta maksat). Kaikkia laitteen speksejä (patentoituja viritelmiä) ei ole paljastettu Linux-yhteisölle, jotta optimointi onnistuisi myös vapaassa/ilmaisessa Linux-järjestelmässä.

Lenovo-kannettava on myyty soveltuvaksi (lue: viritelty) nimenomaan ko. Windows-järjestelmällä (josta maksat). Kaikkia laitteen speksejä (patentoituja viritelmiä) ei ole paljastettu Linux-yhteisölle, jotta optimointi onnistuisi myös vapaassa/ilmaisessa Linux-järjestelmässä.

Näinhän se on, mutta eipä tuo akkukesto Windowsillakaan ole sen kummempi ilman tuota Lenovon ThinkVantage Power manager ohjelmistoa, josta ihme kyllä on versio SLED10:lle (ThinkPad T60P mallille soveltuva). Paras vaihtoehto toki olisi, jos laitteen speksejä olisi tarpeeksi paljastettu, jotta virransäästö saataisiin optimoitua ilman valmistajan ohjelmiston asentamista.

Kas, enpä ole TLP:stä kuullutkaan. Tietoni asiasta ovat lähes yhtä vanhoja kuin wikissä, eli eivät aivan ajan tasalla. Täytyypä tutustua!

Itsekin luin hieman lisää tuosta ja tämä osui silmiini…

Why use TLP? I applied power save settings with powertop already

Powertop isn’t a power management tool but merely an analysis tool. Any recommended settings you apply with powertop get lost upon the next system reboot. To make powertop’s settings permanent you need a tool like TLP.

Säädin vielä lisää itseltäni TLP asetuksia, seuraten hyvinpitkälti tätä seuraten. Koitin nyt myös kytkeä pois päältä jakelun omat asetukset ja käytän nyt TLP: setusten mukaisesti. Mitään suurempa eroa en akunkestossa tämän myötä huomannut, ainakaan tuossa “ennusteessa”…

Sivukommenttina… Aioitin jo aloitusviestin & otsikon muokkaamisen, mutta sui silmiin tuo “vastaa aihetta sivuavassa ketjussa” toiminto. Joten olisiko kuitenkin paras, jos joku mode eriyttäisi aloitusviestin jälkeisen keskustelun omaksi, aihetta sivuavaksi ketjuksi, esim. “Virransäästövinkkejä / asetuksia” tms? Voin toki muokata aloitusviestin ja otsinkonkin hieman raskaammalla kädellä, jättäen jäljelle vain tuon oleellisen tiedon, eli mihin ratkaisuun itse päädyin bluetoothin osalta jne. Vai mitä mieltä olette?